duminică, 11 iulie 2010

Două Temple

Nu la foarte mare distanţă unul de celălalt, în Drumul Taberei, sunt două Temple: unul al lui Dumnezeu, celălalt al Zeului Consum. Unul, gol, altul, nu foarte plin. De fapt şi el din ce în ce mai gol. Deocamdată doar de gardul bisericii se lipiseră nişte dezmoşteniţi ai soartei. Nu e departe vremea când se vor lipi şi de gardul templului consumului. 




  

6 comentarii:

Al Gore spunea...

Maestre, tu chiar esti comunist? Mie imi pari total retrograd prin idioteniile pe care le sustii de ceva timp. Credeam ca cuvantul acela, "liberal", cu care iti impopotonezi titlul blogului chiar are o minima acoperire. Dar matale esti doar un comunist marcat de regretul disparitiei unui sector de stat atotputernic. Personal credeam ca ideile sustinute de Comunism au fost invalidate de fapte de acum vreo douazeci de ani. Insa observ ca inca exista fosile ale trecutului care se exprima in spatiul public. De ce faci, maestre , o vizita in China? Cred ca conditia muncitorului chinez intr-un stat eminamente socialist o sa te bucure foarte tare.

Constantin Gheorghe spunea...

Al Gore, tu chiar eşti tâmpit?

Al Gore spunea...

Nu, curva aia de mata care a fatat un Idiot, aia era o tampita! Idiot comunistoid!

Iulian spunea...

John Sentamu, arhiepiscop de York (Marea Britanie):

We need the pursuit not of profit, but of economic justice on a global scale, for this is the key to solving so many of our political and social problems.

Wealth creation is a good thing, but with a spiritual health warning. Obsession with wealth becomes an evil - and it is not to be an end in itself, but rather a by-product of good and purposeful work.
(http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/10585663.stm)

Apropo de opozitia religie - acumulare materiala (capital).

Propun ca reprezentantii trepananti ai Militiei Neo-Fasciste sa il puna la zid si pe acest individ, evident un socialist-comunist sub sutana.

Karakas spunea...

Constantine, e plina lumea de tot felul de frustrati ca nu se-nvirte lumea dupa cum vor ei. Pentru ca nu inteleg nici ce e aia dialog si nici democratie. Au suruburi bine fixate-n cap, sa nu li se zdruncine creierasul iremediabil la trecerea anilor. Lu' americanski asta i-a stat ceasu-n '89. Neuronu' lui are doar doua stari: cool si super-hot.

In loc sa te chinui cu ei, arata-le ardeiul rosu. Chili, ca le place la texani. Sa si-l bage unde-i doare.

ama spunea...

M-am uitat eu cu atenţie şi nu prea am priceput multe. O biserică mai şuie şi cam chicioasă care nu ţine cont de ceea ce ştiu eu despre arhitectura bisericească românească... şi o sfera în spatele unui păienjeniş de cabluri. Apoi mizeria obişnuită a Bucureştiului...
Ce legatură are asta cu comunismul ? Şi de ce încrîncenarea lui Al Gore impotriva a tot, comunism şi proprietarul acestui blog ...
Mă luminează careva ?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...