miercuri, 21 iulie 2010

Deshumarea totalitarismului



Deshumarea asta a lui ceauşescu este simbolică, şi poate fi echivalată cu ieşirea din lampă a duhului totalitarismului. În cazul nostru duhul se întrupează în două persoane: ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei. Care, într-un fel sau altul, vor să consfinţească în Constituţie prezumţia de vinovăţie.

Ce zice Predoiu? Că pentru persoanele care ocupă funcţii publice să nu se mai aplice principiul prezumţiei dobândirii licite a averilor, pentru că, vezi Doamne, de asta nu pot fi ele controlate, că nu permite Constituţia.

Practic, prin ceea ce propune Predoiu se instituie INEGALITATEA cetăţenilor în faţa legii. Dacă eşti Bercea Mondialu', şi furi la greu, obţii bani din şantaj, din afaceri ilegale, Constituţia îţi apără averea, că Mondialu' n-are funcţie publică. În schimb un primar, consilier local sau judeţean, deputat, senator, ministru, integri, că sunt şi din ăştia, sunt prezumaţi hoţi prin însăşi Constituţia României, dacă e după capul dobitocului.  Citez: " S-ar putea sa se impuna si modificari de ordin constitutional, sa scoatem prezumtia de liceitate a dobandirii averilor si sa o transformam intr-un act normativ inferior. Trebuie sa o eliminam din Constitutie pentru cetatenii care detin o functie publica si sa o pastram pentru cetatenii care nu exercita functii publice".  

Unde a făcut Dreptul boul ăsta? Cum de nu le e ruşine de el profesorilor lui?  Numai pentru că poate gândi aşa şi ar trebui transformat într-un paria în profesia lui! Numai că se vor găsi legiuni de cretini care să-l aplaude şi să-l felicite!

Să fii "clasă politică" şi să afirmi, senină, cum o face Monica Macovei, că "E clar ca nu e vointa politica, clasa politica nu vrea sa se duca la inchisoare, nu vrea sa-si arate averile, vrea sa fure in continuare si sa se apere", ţine de nesimţirea cea mai crasă. Te du la puşcărie, madam! Dă-ne un exemplu de voinţă politică!

Legea ANI este produsul minţii acestui om, care a rămas în gândire un procuror comunist, pentru care drepturile şi libertăţile cetăţeneşti nu valorează nici cât o ceapă degerată.

Din păcate nu avem nicio reacţie faţă de aceste accese totalitare din partea nimănui. Nu mai sper de mult în reacţia "societăţii civile". Mai speram în bunul-simţ al unora dintre personalităţile din mediul juridic. Văd că au fost şi ele puse cu botul pe labe: tăierile de pensii şi de salarii le-au adus la tăcere.

Românii oricum nu au nimic în comun cu democraţia şi, din ură faţă de "clasa politică" aplaudă acum belirea politicienilor. Să vedem ce-or face când va începe belirea lor...  Deşi de la ceauşescu încoace ştim ce fac oile autohtone în caz de belire: închină ode Iubitului Belitor!

Un comentariu:

pacos spunea...

Deshumarea fostilor trebuie privita, pana la urma, ca un act de normalitate. Dupa tampeniile din ultimii 10 ani, cu amanari inutile, cu hotarari judecatoresti stupide, cu refuzul MApN. Era inevitabil. Anormal a fost ca chestia asta sa tine capul de afis al intregii prese. Anormal e ca moartea sa faca rating. Da' asta e.

Fiecare dintre noi avem depuse la fisc fisele fiscale anuale. Fara viza fiscului nu poti inmatricula un autovehicul. Tot la fisc se inregistreaza si se deschide rol in cazul dobandirii de proprietati imobiliare. O fi asa de greu sa se coreleze sumele din fisa fiscala cu cele din documentele de achizitie? Asta ar fi o problema. O alta e ca, in situatia in care s-ar verifica temeinic fisele astea si s-ar constata "anomalii", nimeni n-ar putea face mai nimic, tocmai din cauza textului constitutional. Care lasa sarcina probei strict in carca autoritatilor.
Nu vad de ce nu s-ar putea face si altfel: fiscul constata, aduna probele necesare, obligatia contribuabilului fiind limitata la declararea veniturilor si plata impozitelor aferente acestora.
Sau mai bine asa: incepand cu data de 1.01.2011, orice tranzactie care nu depaseste suma de 50 lei se poate achita cu numerar. Pentru tranzactiile care depasesc aceasta suma se vor utiliza numai instrumente de plata (cardul, cec-ul, etc.).
Atunci sa vezi comedie....

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...