sâmbătă, 17 mai 2008

Dar Tismăneanu practica felaţia?

Un domn Vintilescu ne cere - imperativ! - în „Cotidianul"( http://www.cotidianul.ro/scutiti_l_de_chinuri_pe_eminescu-46072.html) să-l scutim de chinuri pe Eminescu. Omul nostru jubilează la aflarea veştii că la Bacalaureat, la proba de limba şi literatura română, nu mai este decât un singur subiect din opera lui Eminescu. În schimb avem o serie de new entry, unul mai exotic decât altul, gen Tismăneanu, cu Raportul său şi proza administrativă a „Pactului pentru educaţie”( http://www.newsreport.ro/articole/Romania/1619719/La-bacalaureat-elevii-vor-analiza-conferinte-de-presa-si-texte-din-Raportul-Tismaneanu.html). Mi-a plăcut la nebunie comentariul lui inimarea la textul lui Vintilescu, drept pentru care îl postez aici, cu mulţumirile de rigoare. „Cum e mai rău? Să nu-ţi placă ori să nu ştii de Eminescu? Ce nu ştii, nu există, iar ce există fără ca tu să ştii "e protejat " - zice Vintilescu. Astfel, Eminescu ar avea parte de un tratament adecvat, unde nu s-ar amesteca decît cunoscătorii. Dar exista asta, se cheamă eminescologie, bibliografia e impresionantă şi exclusivistă, ca la Gazeta matematică, altcîndva - numai pentru cei interesaţi şi avizaţi.În alt plan, Poezia ar intra într-o nişă, rezervată, orgolios protejată, inaccesibilă profanilor. E natural, cînd pînă şi francmasoneria iese la iveală? Cînd ezotericul se democratizează, devine inefabilul exclusivist? Pînă acolo unde tot mai puţină lume aude de Eminescu, răstimp tot mai multă lume trăind bine mersi fără a avea habar de Eminescu? Cum se şi-ntîmplă, căci a avea idee despre e totuna cu a nu avea habar de Eminescu. Poate fi adevărat că e greu să alegi între un prost care nici n-a auzit de Eminescu, şi unul care a auzit degeaba, căci adoarme încă de la titlu: Scrisoarea II - te prinde-un căscat!Sigur adevărat este că mult mai interesantă decît opera este viaţa poetului. Chiar, n-ar fi o soluţie să se studieze în şcoală Veronica Micle? Cam demodat, cred. Nici De Laclos (Legături primejdioase) n-ar mai satisface gustul pentru "natural" al tinerei generaţii, care poate oricînd accesa un site cu scene hot. Unde nu descrierea ci arătarea sexului oral este metoda pedagogică. Chiar am ştiinţă de această întrebare: Dar Eminescu practica felaţia, dom' profesor? Uite că nu te-a preocupat aspectul! Te uiţi la elevă - subţirică, frumuşică, curăţică, o zînişoară - ai spune. Şi uite ce-o preocupă! În confreria lor de mîndruţe muşcînd zăbala înaintea startului în cursa nebună a sexului, Făt-Frumos nu face două parale dacă felaţie nu e. Evident, vine şi junele mascul, cu comentariul la "Lună, tu stăpîna nopţii/Peste unde stai culcată": Dom' profesor, şi eu am pus-o pe una capră în apă. Era pe felie Eminescu ăsta!Poate să aibă dreptate Vintilescu, da, da...” Aşa că să nu vă mire când o Lolită hrănită cu filme XXX şi cu lecturi din tabloide o să-şi întrebe profesorul: „Dar Tismăneanu ăsta practica felaţia, dom profesor?”

5 comentarii:

Anonim spunea...

suntem în plina revolutie la pachet. desi nu am convingerea ca tînara generatie cunoaste mecanismului comertului la pachet din glorioasa epoca.
sex cu tismaneanu, eminescu si maneaua, oralitate si abilitati oratorice plus un populism nationalist, neolichele si vechi ciocoi si am putea aranja , permuta si combina pîna ne plictisim.
moralitatea la fel de useless ca si un ceas mecanic, pretuita doar de anticarii bunului simt.( cîti or mai fi si cîti n'or fi speculînd cu arta si dintre acestia)

Anonim spunea...

Uite ca se face dreptate: toata lumea este spalata la creier, indiferent de generatie si sistem. Noi 'studiam' cuvintarile lui Nea Nicu, generatia noua se 'delecteaza' cu Tismaneanu si Scheele. Brava, asa se formeaza omu' nou, pe generatii! Uite-asa se tine mamaliga ne-explodata.

Anonim spunea...

Păi cum să triumfe altminteri globalizarea, fără o spălătură zdravănă pe creier?

N. Raducanu spunea...

Pe cand si studierea blogurilor noastre in programa de bacalaureat ? Cel putin sa ni se spuna din timp, sa ne pregatim !

Anonim spunea...

Nu cobiţi, domnule Răducanu! Acum ne fac ăştia clasici în viaţă şi ne apucă aşa un sughiţ!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...