miercuri, 6 aprilie 2016

Scrisoare deschisă


Domnului Klaus Werner Iohannis, Președintele României, 

Domnului Călin Popescu Tăriceanu, Președintele Senatului,

Domnului Valeriu Zgonea, Președintele Camerei Deputaților, 

Domnului Dacian Cioloș, Premierul României, 

Domnului Liviu Dragnea, Președintele PSD, 

Doamnei Alina Gorghiu, copreședinta PNL, 

Domnului Vasile Blaga, copreședintele PNL, 

Domnului Valeriu Steriu, Președintele UNPR,

Domnului Kelemen Hunor, Președintele UDMR,

Domnului Daniel Constantin, copreședinte ALDE, 


Doamnelor și domnilor, 

Dumneavoastră vă place cum arată acum România? Vă place că avem o țară sfâșiată de o ineptă luptă pentru putere, în care toate instituțiile statului democratic sunt distruse de o ineptă și periculoasă ”luptă anti-corupție”, care  produce, pe zi ce trece, tot mai multe pagube la nivel economic și social? Vă place că un om care nu a fost ales niciodată de cetățeni, ci numit de dumneavoastră, până la urmă, prin mecanismele pe care le cunoașteți foarte bine, a ajuns să conducă România, șantajându-vă, pe voi, șantajând partidele din care proveniți, distrugând încrederea cetățenilor în democrație, anulându-le suveranitatea, pe care voi o exercitați, în contul lor? Vă place fundătura în care a ajuns țara, fără prieteni, fără niciun proiect de viitor? Vă place să vă treziți, de ani de zile, în zdrăngănit de cătușe, și să vă culcați în zdrăngănit de cătușe? Vă place că singurul lucru clar este perspectiva închisorii pentru toți? Vă place ca deciziile să fie luate de alții, în locul, și în numele vostru? Vă place să vă căciuliți în fața unor funcționari obscuri de pe la ambasadele unor state, care se poartă ca niște ocupanți ai României? 

Ce vreți să faceți din țara asta? Un veșnic vasal al unor puteri străine? Ce vreți să faceți cu cetățenii români: să-i vindeți ca sclavi intereselor economice ale unor multinaționale? Asta este ideea voastră despre demnitatea națiunii ăsteia? Asta este viziunea voastră despre integrarea în spațiul euro-atlantic? Asta este oferta voastră pentru proiectul european? 

Țara este pe muchie de cuțit. Sper că nu sunteți atât de naivi să vă lăsați înșelați de aparentul calm din țară. Sistemul instituțional este incoerent, rupt, imobilizat de frică. Nu mai ia decizii, nu-și mai îndeplinește funcțiile pentru care a fost proiectat. De fapt, România nu mai este condusă! Iar prețul lașității voastre îl plătim noi! Care credeți că este alternativa la nevolnicia voastră? Deschideți calea unei lovituri de stat militare? 

Doamnelor și domnilor, 

Cu sau fără voi, România trebuie să rămână o democrație funcțională, drepturile și libertățile cetățenești trebuie să fie respectate, iar instituțiile să fie puse în slujba cetățenilor. Sunteți șantajabili și șantajați? Veniți și declarați public asta, cu numele și prenumele șantajistului și cu obiectul șantajului. Sau demisionați, și deschideți calea unei schimbări în politica românească. Dar scoateți din ecuația puterii atât serviciile secrete, cât și, sau mai ales DNA. Ele sunt simple instrumente ale statului, nu sunt STATUL! Indiferent ce decizie luați, faceți asta acum! Nu mai permiteți distrugerea României. 

Eu, cetățeanul

3 comentarii:

Anonim spunea...

Intr-adevar Romania trebuie sa aiba un sistem democratic functional dar pt asta este nevoie de o clasa politica onesta si competenta. Din pacate noi nu avem in acest moment o asemenea clasa politica.Cei ce au condus Romania din 89 incoace (in marea lor majoritate) nu au stiut decat sa jefuiasca fara mila aceasta tara. Din fericire in ultimii ani institutiile judiciare ( in special DNA) au inceput sa-i mai aresteze si sa-i trimita acolo unde le este locul. Orice om rational din tara noastra ar trebui sa aplaude eforturile facute de DNA pt curatrea Romaniei de corupti si nu sa puna botul la istericalele celor de la A3 sau RTV.Dumneavoastra faceti o mare greseala cand puneti semnul de egalitate intre lupta anticoruptie si pierderea suveranitatii nationale. Un stat nu poate fi cu adevarat suveran cat timp cei ce-l conduc nu se intereseaza decat de propriile lor buzunare. Intr-adevar aceste arestari poate ca nu ofera un spectacol prea placut dar pe termen mediu si lung ele vor fi benefice pt bunul mers al tarii.

Cristi

Constantin Gheorghe spunea...

O, da! La fel de benefice precum arestările din anii 30, apoi precum cele din anii 40, precum cele din anii 50. Numai beneficii pe capul României!

elena lacatus spunea...

justitia care se face astazi la noi este partinitoare si profund aservita intereslor politice de la virful conducerii tarii.
nu toti cei condamnati sunt vinovati de coruptie - hotie, mita - dosarele sunt fabricare in interiorul DNA JUSTITIA este cea mai profund corupta putere la ora actuala in tara noastra. Daca nu se schimba conducerile dela ICCJ DNA DIICOT PROCUROR GENERAL, nu se va ajunge niciodata la un act de justitie cit de cit mai corect ,neutru,impartial,in spiritul dreptatii
BASESCU a facut din justitie cea mai ticaloasa putere asemeni lui.

7 aprilie 2016 ELENA

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...