sâmbătă, 4 mai 2013

Sărbători fericite!


Sărbători fericite tuturor!

2 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Si dvs. la fel. Nu e acelasi lucru departe de casa, desi sint si pe-aici (Baden-Wuerttemberg) magnolii foarte frumoase...

Karakas spunea...

Sub conducerea dreptei in UE - si ea influentata puternic de dreapta americana - s-a introdus agresiv idea ca statul social incurajeaza lenea (o tema dealtfel promovata si de PDL sub Boc, Ungureanu). Conform acestor teorii, atunci cind statul ofera beneficii, oamenii sunt mai putin tentati sa munceasca. Asta e o tema pe care chiar stinga europeana a inghitit-o, fara a gasi cai sa o contracareze.

Parte a statului minimal, aceasta teorie in conjunctie cu alte politici de austeritate, au adus prapad in statele sarace din UE. Chiar si cetatenii din statele bogate ale UE au avut mult de pierdut din distrugerea statului social.

Asta este o dezbatere imperios necesara la stinga, dar si in societate. Experienta Danemarcei de exemplu arata ca oamenii nu devin lenesi automata, daca exista stata social. Din contra, oamenii sunt mult mai creativi si muncitori, daca traiesc intr-un mediu relaxat, care ofera siguranta zilei de maine.

Deci, in ce lume vrem sa traim? Intruna a fricii, a sacaciei, a lipsei de speranta, a individualismului excesiv, a polarizarii sociale extreme, a criminalitatii ridicate? Sau intruna a sigurantei, a solidaritatii, a non-violentei si a prosperitatii pe termen lung a indivizilor parte a unei comunitati?

O dezbatere inceputa in IHT:

http://www.nytimes.com/roomfordebate/2013/05/05/denmarks-work-life-balance/denmarks-welfare-state-works

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...