marți, 30 octombrie 2012

Strania idee despre democraţie a lui Gitenstein

Am şi eu o nedumerire. Nu e singura, dar acum mă proptesc în declaraţiile cretine ale lui Gitenstein, care dovedesc o viziune cel puţin bizară despre democraţie, în general, şi despre democraţia românească, în special. "Urmeaza provocari extrem de mari. Romania se apropie de o serie de alegeri dificile care este posibil sa dezbine poporul. Sincer, sunt ingrijorat. Dupa incheierea razboaielor politice, vor reusi politicienii romani sa se intoarca la o forma de coabitare civilizata si stabila?"
 
Păi, bă, monşer! Ţi se pare că poporul român este strâns unit acum în jurul Conducătorului Iubit, după ce o majoritate l-a băgat în pizda mă-sii, după care aţi venit voi şi l-aţi pus Guvernator, în dispreţul voinţei populare?  Nu aţi semănat voi dezbinarea, ignorând democraţia, doar pentru că ipochimenul este sluga perfectă? Şi ce vreţi? Să nu mai facem alegeri, pentru că nu vor câştiga ăia care "trebuie", adică leprele portocalii, şi Pulimea Sa nu va avea guvernul pe care şi-l doreşte? Că nu înţeleg ce vrei, de fapt. Aşa ţi-a spus madam Clinton să ne spui?
 
Mai spune dobitocul: "Primul test in acest sens va fi numirea noului procuror general si a noului procuror-sef al DNA. Este vital ca cei numiti in aceste inalte functii sa fie sustinuti de toate marile partide politice, ca ei sa fie procurori independenti, apolitici si, mai presus de toate, sa fie la fel de competenti si curajosi precum predecesorii lor. Acest lucru nu se va intampla daca - cei mai buni si mai inteligenti - ezita sa se inscrie in competitie. Pentru Statele Unite ale Americii, acest proces de selectie va fi un criteriu foarte important care va influenta perceptia asupra parteneriatului nostru strategic cu Romania."
 
Aşa ţi-a spus ţie Macovei, că Procurorul General şi şeful DNA sunt produsul consensului politic al partidelor? Să mori tu? Cum aşa? Păi, bă, idiotule! Singurul care decide numirea este băsescu, dacă nu ai aflat! Care nu o să întrebe niciodată pe nimeni! A întrebat pe cineva când i-a numit pe "competenţii şi curajoşii" Morar şi Kovesi? Tu eşti în firea ta?
 
În rest, delir total, care dovedeşte nu doar un jegos partizanat politic, o intervenţie pe faţă în favoarea unor interese private americane, şi o necunoaştere crasă a realităţilor româneşti. Şi ne mirăm că ne fut toţi, care cum apucă, de vreme ce nimeni nu intervine public să-l pună la punct pe idiot? Dar asta e! într-un fel, primim ce merităm.  


 

5 comentarii:

casandra spunea...

Stii ce este uluitor? Omul asta este avocat, are studii juridice. Macar din curiozitate ar fi trebuit sa se documenteze cum functioneaza sistemul juridic roman, cum este el construit, pe ce logica institutionala.
Chiar daca ar fi dorit sa fie partizan si avocatul PDL si al lui Basescu, cunoscand sistemul nostru juridic tot ar fi gasit ceva teme si argumente in favoarea preferatilor lui si a intereselor pe care le serveste.
Dar el aplica la noi logica sistemului american.Acolo, procurorul general (care este, de fapt, ministrul justitiei) se numeste de presedinte, dar trebuie sa fie validat de Senat. Si opozitia are un cuvant de spus.

Ei, ambasadorul tot da din gura pe tema Parchetul general si DNA, dar in logica americana, nu in cea romaneasca. Incep sa cred ca este chiar mediocru, ne enerveaza inutil. Sper ca nu-si inchipuie ca istoria sistemului juridic romanesc incepe cu "reforma macovei" si ca bosimanii din Carpati pot inghiti orice siluire a istoriei lor institutionale, ca le e totuna daca sistmeul juridic se cladeste pe un model sau altul.
Si cand ma gandesc ca, la desemnarea lui, l-am privit chiar cu afectiune. Gandeam ca radacina lui din Romania o sa-l faca sa fie mai receptiv si cu mai multa inteligenta sociala in raport cu romanii. Ti-ai gasit! Omu' este o mare dezamagire si o imensa belea. Departamentul de stat cred ca nu apreciaza corect daunele provocate de acest ambasador in relatie cu noi. Diplomatia americana si diplomatia lor publica nu mai fac doua cepe degerate in raport cu majoritatea romanilor.
Este aproape dureros pentru un om care vine dintr-o familie filoamericana de 3 generatii.

Karakas spunea...

Este al nu stiu citelea exemplu de implicare a sa in viata politica din Romania:

"In acest moment, orice initiativa de a redeschide subiectul modificarii legii ANI ar fi o idee foarte proasta si nu ar fi bine primita de MCV, de UE si de SUA."

Si de cind ma rog dicteaza trimisul unei alte tari ce legi trebuie sa adopte Parlamentul ales democratic al altei tari?

Ridicol si profund imperial!

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13522048-exclusiv-ambasadorul-sua-bucuresti-mark-gitenstein-orice-initiativa-redeschide-subiectul-modificarii-legii-ani-idee-foarte-proasta-nu-bine-primita-mcv-sua.htm

ANONIMUS spunea...

Ministrul justitiei a SUA este ministrul justitiei nu Procurorul General al USA.Unul este reprezentant al statului si celalalt a Justitiei.Si nici justitia lui "peste" a justitiei de acum , nu este ce-l al romanilor ci al URSS-ului.Ar trebui ca sistemul sa fie schimbat ,ca ori ce s-ar spune in Romanica n-a fost lipsa de coruptie in administratie ,politica ,armata etc...in afara de sistemul de drept.Nici nu-i de mirare cand Judecatorii erau judecatori si erau platiti cum trebuia .Un judecator isi putea cumpara o casa dintru-un salariu.Aveam sistem de juri si era copiat dupa sistemul francez.Daca ar trebu sa alegem, ar trebui sa trecem la sistemul anglo-saxon.Ce poate scoate pe gura acest Gitenstein si faptul ca habar nu are decat cat i se spune marsavei "Iguane cu Breton" te miri ce indivizi trimit ca ambasadori presedintii ,SUA.Sper ca Obama va fi fost ultimul,nu ca mor de dragul republicanilor ci ca va fi o schimbare in Secretariatul de Stat a SUA unde" madam "Clinton a cam sfeclit-o .

casandra spunea...

@Anonimus de la 18.27

Chiar?!
http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Attorney_General
http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Cabinet#Cabinet

ANONIMUS spunea...

Pardon ,am sfeclit-o caci stiam ca procurorii statelor sunt alesi de cetateni.Scuze Dna Casandra.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...