vineri, 19 octombrie 2012

Sluga perfectă



Citiţi declaraţiile lui băsescu, făcute la Bruxelles, ca să vedeâi cum gândeşte o slugă perfectă a conducerii informale a UE. Deja lucrurile au depăşit limitele care definesc atingerea interesului naţional. UE a încetat să mai existe. Există doar 27 de state, care orbecăiesc în căutarea unui nou motiv pentru a rămâne împreună, conduse fiind de o gospodină la menopauză. State care deja imaginează strategii de supravieţuire în caz de rupere a Uniunii. Iar băsescu visează la adoptarea euro! E tâmpit cu spume!

Dintre cretinii ăia de-şi zic jurnalişti nu s-a găsit niciunul să-l întrebe "Jupâne, la ce paritate vom adopta moneda euro?" Pare o întrebare nelalocul ei? Ia să vedem ce zic italienii, spaniolii, grecii, portughezii despre asta!  

Nu este suficient că averea românilor a scăzut cu 37% într-un singur an, record mondial absolut, trecut în dreptul lui şi al lui boc? Ce mai vrea? Să ajungem pe primul loc la sărăcie în Europa, cu membri şi ne-membri ai UE? Că într-acolo ne îndreptăm! 

Indiferent cum, traian băsescu trebuie să plece de la Cotroceni. Cât mai repede cu putinţă. Altminteri se duce dracului şi cea mai mică şansă a României de a ieşi din căcatul în care ne-au vârât portocaliii... 

3 comentarii:

Karakas spunea...

Uite un lider de dreapta care gindeste pentru tara lui. Nu sunt conservator, dar e absolut necesar pentru ca liderii unei tari sa gindeasca in interesul national al acelei tari. Reeritor la investitiile chinezesti in Canada, sunt gindite inainte sa fie acceptate, din perspectiva intereselor de securitate nationala. Nu mai comente de Romania si Basescu. Lucrurile se vad bine.

'“We will ensure as a government that we have not only a growing relationship with China but a relationship with China that is in Canada’s best interests,” Harper said on a visit to Dakar, Senegal.

“And of course … there’s a national security dimension to this relationship, in fact to all our activities, that we take very seriously,” he added.

“The relationship with China is important, but at the same time it’s complex. It’s complex because the Chinese obviously have very different … economic and political systems, and that’s why some of these particular transactions raise concerns,” he said."

...
The government this week extended its review of CNOOC’s bid for Nexen by 30 days, shortly after invoking a national security exemption that would allow it to block Huawei from its telecoms deal.

The extension, while expected, comes amid a growing furor over alleged Chinese espionage in North America. There are also fears that a successful bid by the Chinese state-owned oil company could spark a wave of mega takeovers of Canadian energy producers by foreign enterprises.

The oil sands Alberta are the world’s third-largest proven oil reserve. By some estimates, Canada requires more than C$600 billion ($614 billion) of energy investments in the next decade, and much of it will have to come from outside the country.

http://news.nationalpost.com/2012/10/12/canada-should-weigh-national-security-in-china-ties-relationship-must-be-in-nations-best-interests-harper/

pacos spunea...

Intr-o vreme cand inca nu va descoperisem, spuneam ca toata sandramaua asta UE se va duce dracului cu prima ocazie. Ocazia n-a intarziat, a venit criza. Si sandramaua scartaie din toate incheieturile.
Nu stiu (nu ma pricep aproape deloc la economie/finante) cum pot liderii tarilor UE sa explice cetatenilor lor (pentru ca acestia sa accepte) ca ideile astea care tin de uniunea fiscala si monetara sunt cea mai buna miscare care poate fi facuta acum, miscare care va salva Uniunea. Un lucru e sigur, britanicii au spus deja "pas". Si daca deciziile astea vor fi supuse referendumurilor (pentru ca, pana la urma, chiar daca nu par, ele adauga la Tratat) vor fi mari surprize.

Daca unii, dupa cum spuneati, orbecaie in cautarea unui nou motiv pentru a ramane impreuna, noi, prin vocea marelui machitor, stim exact ce cautam. Adica el, clarvazatorul, stie. Farul calauzitor al UE e aici si noi nici nu ne-am dat seama! Vai de noi!

Revenind, toate asta cu uniunea monetar-fiscala seamana teribil cu bomboana pe coliva UE.

Karakas spunea...

In anii '50 americanii au creat o adevarata cultura anti-comunista, folosita chiar si azi in bataliile lor electorale, sau in exterior, propaganda usor de penetrat in capetele patrate ale altora. Dar, azi se confrunta in mod ironic cu un nou tip de comunism si comunisti: e vorba de chinezi. Si nu e de negindit ca din jocul asta interdependent, americanii sa devina mai "comunisti" ei insisi, pentru ca asa e bine, si asa le place la chinezi. Sau, pentru ca asta va merge. Sigur, va fi "comunism pe rit nou". De fapt, cuvintul "comunist" va disparea din uz la ei acasa, si se va transforma in altceva, care sa rezoneze a Jesus si Confucius din coasta-n coasta. De fapt, nu m-ar mira ca la un moment dat, daca continua sa cada in haul crizei, grupul care conduce din spate afacerile Administratiei, sa iasa din closet in public. Sau, poate impreuna, cooperind, China si SUA vor descoperi ca au un dusman comun: Europa! Desigur, scenarii putem avansa cu imaginatie...

S-a intrebat oare cineva de ce americanii au hotarit sa abandoneze Europa acum citeva decenii si sa se focalizeze exhaustiv politic si mai ales economic in zona Chinei (Asia Pacific, insa China a fost punctul zero)? De ce era nevoie sa ii converteasca la capitalism pe chinezi? Raspunsul meu este: pentru ca se putea! China era obosita dupa Revolutia Culturala a lui Mao, si Partidul Comunist Chinez a preferat sa doarma in pat cu dusmanul, pentru a isi perpetua puterea. Asa au facut peste tot, si in Irak si in Afganistan. Au intrat pentru ca se putea. Oriunde e loc de fragezit, de condimentat, se pune la cuptor. Cit de mic ar fi gaina, se pune la BBQ...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...