marți, 9 octombrie 2012

O vulnerabilitate construită de băsescu

Episodul Luluţa, trimisa specială a justiţiei româneşti la Bruxelles, în ciuda opiniei publice şi a voinţei celor din USL, care o iubesc precum un buboi suprainfectat pe bucile curului, spune multe despre adevărata moştenire a lui băsescu. O moştenire care este departe de a fi un fruct al hazardului: şantajabilitatea României. 

Lucrurile sunt simple: din diverse motive, care nu au atât a face cu România şi pregătirea ei pentru aderare, ci mai ales cu modul ticălos în care opoziţia din anii 2001-2004, şi aici trebuie să-şi asume vina şi liberalii, au prezentat realităţile din ţară la Bruxelles, am avut parte de o aderare cu condiţii. Poate că pentru băsescu şi compania prezentarea României drept un rai al corupţiei(ceea ce nu a fost, dar a devenit, sub conducerea înţeleaptă a Pulimii Sale!) a fost o idee bună: a câştigat alegerile prezidenţiale şi şi-a adus partidul la ţâţa banilor publici.

Pentru România a fost un dezastru. Mai mult, din dorinţa dementă de a-şi desfiinţa, la propriu, adversarii politici, băsescu n-a făcut nimic pentru a ridica mecanismul de cooperare şi de verificare. A asistat liniştit la transformarea lui în instrument de şantaj la adresa României, vezi cazul Schengen. Oricât de ticăloşi ar fi fost ăia de la SIE(şi cu MRU acolo, au fost şi sunt!), nu se poate să nu fi prezentat informaţii veridice despre intenţiile francezilor, germanilor şi olandezilor în cazul Schengen. Care a fost răspunsul Pulimii Sale? Spectacolul halucinant al arestărilor în masă printre poliţiştii de frontieră şi printre vameşi, care a întărit imaginea unei ţări cotropite de corupţie!

traian băsescu a avut opt ani pentru a "reforma" justiţia. A schimbat, în aceşti ani, peste 4200 de judecători şi procurori. Aşa se face că acum CSM este condus de două pupeze care habar nu au de viaţa lor, dar care bat drumul Bruxellesului, pentru a-i pârâ pe meşanţii de la guvernare! Ne-a spus că pentru ridicarea MCV trebuie sacrificat Năstase. O justiţie de căcat l-a condamnat, ascultând de ordinele preşedintelui, dând argumente Bruxellesului să nu creadă în independenţa justiţiei!

Bomboana pe coliva şantajabilităţii României a fost pusă de campania "lovitură de stat " în cazul destituirii lui băsescu. Toate plângerile idioate ale CSM, CCR şi ale Parchetelor au fost mană cerească pentru unii precum Barroso şi Reding, care au agenda lor în privinţa României. Şi uite aşa avem un MCV şi mai al dracului, de care vom scăpa la pulivară! Dar e bine! băsescu are o nouă armă împotriva lui Ponta şi a USL. Ceea ce este mai important decât servirea interesului naţional. Iar Luluţa va trasmite la Bruxelles cele cuvenite, adică noi argumente pentru şantajarea ţării.  Nu cred că Luluţa va fi numită la DNA, deşi orice e posibil în România! Şi oricum, dacă nu pleacă ea, pleacă Morar la Bruxelles!

Şi uite aşa cel care trebuie să veghezer la siguranţa naţională, că de aia este şeful CSAT, a construit cea mai mare vulnerabilitate la adresa ei, din ticăloşie, din dorinţa de a ne arăta cine e jupânul. Ne-a arătat! Doar că nu e el, atâta TOT!


2 comentarii:

Shadow spunea...

Dle Gheorghe

intre anii 2001-2004 ce "prezentare" au avut la bruxelles liberalii? Alde "grupul din care faceau parte" colabora foarte bine cu grupul socialist si nicidecum cu cel "popular". Ce erori sa-si asume?

Va reamintesc ca "circul" la epoca respectiva era in grupul socialist in care pd se opunea intrarii psd in internationala lor. Ei intrand tot pe "usa din beci" cum le reprosau psd-istilor.

PS. 1. Imi amintesc spusele lui iliescu cand basescu castigase primaria bucurestiului. "E bine, primaria a fost castigata tot de un om de stanga" :-). Ceva "reprosuri" la maretul ideolog :-).
2. Adevaratul loby european a fost inceput si foarte bine organizat de securistul marijean (pdlistul) care a reusit sa exporte toata mizeria loala in grupul popular. pe toti i-a avut din prima, de unde cu asa zisii "democrati populisti" manipularea merge bec.

pacos spunea...

Vulnerabilitatea Romaniei n-a inceput cu marele machitor. Si, din pacate, nu se va termina cu el. Ca in vremea lui s-a accentuat fenomenul, aste e foarte adevarat. Dar nu el are "meritul" de a fi facut tara asta tandari.

Vulnerabilitatea Romaniei a inceput imediat dupa 1989. Cand unii au decis sa-si construiasca vizibilitatea politica, notorietatea si recunoasterea externa tocind pragurile anumitor ambasade. A continuat cu evenimentele din 13-15 iunie '90, apoi cu toate prostiile si mizeriile savarsite de toti aia care-au condus, intr-un fel sau altul, tara asta. Cu toti aia care, dorind sa ajunga acolo, sus, si-au vandut atat constiinta cat si poporul. Pe doi lei sau pe 7,4 milioane de voturi.

Putem sa vorbim de MCV, de ticalosia lui Bascoe. Absolut corecte observatiile dumneavoastra. Dar trebuie sa recunoastem si faptul ca e greu ca cineva sa mai creada in sistemul juridic romanesc. Nu mai cred romanii, ce pretentie putem avea de la straini? Procese care dureaza ani, decizii diferite pentru spete identice, foarte multe decizii ale CEDO care practic desfiinteaza intreaga justitie. Suntem tara in care procurorul este asimilat magistratului. Suntem tara in care CSM-ul ala odios este ales de procurori si magistrati, societatea civila neavand decat doi membri. Adica toti aia sunt multumiti de activitatea CSM, de vreme ce ticalosii aia sunt inca in functie. Si atunci, la asa justitie, nu se putea decat asa MCV. Bomboana pe coliva: comisia senatoriala de ancheta. Prilej numai bun de exploatat, motiv perfect de scandal si de para la Inaltele Porti ale Bruxelles-ului. Si nu vine de la machitor, ci de la opozantii acestuia. Nuna treaba.

Ca instrumentul MCV este folosit politic pentru Schengen, asta-i adevarat. Ca actiunile machitorului sef, ale nesimtitelor alora din CSM, ale marilor maestri in ale constitutionalismului din CCR au amplificat imaginea dezstruoasa a europenilor despre noi, e la fel de adevarat. Dar unde erau ceilalti? europarlamentarii opozitiei? din nou, s-a auzit vocea acestora in PE? Practic se incalca Tratatul de Aderare. Unde au fost? si ce-au pazit?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...