joi, 18 octombrie 2012

Mai multă ipocrizie despre Europa

Sloganul PPE la actualul Congres de la Bucureşti a fost "Mai multă Europa". Sloganul nu este nou. Se vorbeşte de mult despre nevoia de mai multă "Europa" în viaţa cetăţenilor europeni. S-ar putea să greşesc, dar ideea a aparţinut stângii europene, şi ea înţelegea prin "mai multă Europa" o creştere a solidarităţii cu statele nou aderate, drepturi egale pentru noii şi vechii europeni, extinderea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, consolidarea modelului social european, aflat sub asaltul neo-liberalilor, lupta împotriva discriminărilor de tot felul, crearea unei veritabile cetăţenii europene, rezolvarea deficitului democratic la nivelul Uniunii.

Încăput pe mâna "popolarilor" sloganul a generat doar un festival al ipocriziei celei mai neruşinate. Ipocrizie pe care premierul Poloniei, Donald Tusk, n-a ezitat s-o impute, public, liderilor Partidului Popular European, într-un discurs care sigur a stricat cheful multora din sală. "Ipocrizia este atunci când un politician spune la Bucureşti «Mai multă Europă», iar acelaşi politician spune, a doua zi, la Bruxelles, că UE are nevoie de un buget european mai mic. Ipocrizia apare, de asemenea, atunci când politicianul spune «Mai multă Europă», iar apoi că nu e nevoie de a avea o Europă integrată, care să nu se împartă în Zona euro şi Zona noilor membri. Ipocrizia este şi atunci când aici, la Bucureşti, acelaşi politician spune «Mai multă Europă», iar apoi a doua zi afirmă că nu toate statele europene ar trebui să fie în Schengen (...) Deci nu trebuie ca acest slogan să fie unul gol".

Este cazul să vă mai citez din inepţiile lui băsescu? Atunci, pa!

2 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Polacks have balls. They always had. Aia au avut oameni de calitate de pus in fata si dupa accidentul de la Smolensk. Noi nu sintem in stare sa producem in 100 de ani atitia oameni de calitate citi aduc polonezii si cehii in fatza intr-un mandat. Stim de ce. Nu ma intereseaza Basescu, nici cit negru sub unghie..

ANONIMUS spunea...

Cu paliativele si incercarea ca marile puteri sa nu care cunva sa sufere vreo pierdere dupa ce le-au provocat ,mai bine si-ar fi fixat sloganul ."Cei puternici nici o pierdere ,cei saraci sunt obisnuiti sa faca bine sa plateasca toate gloabele".Cu o asemenea inteligenta tactica si strategie a fuhrerinei Merkel nu-i de mirare ca UK va iesi din UE si totul se v-a prabusii.In loc sa gandeasca o crestere economica nu face decat o agravare a crizei.Basescu este gata sa fie de acord cu toate tampenile PPE-istilor,ca sa-si pastreze situatia desi este in putrefactie.Despre ce se vorbeste se va intampla.Basescu anul viitor o sa fie iar suspendat si demis sau va fi debarcat Constitutial.Sceleratul se duce la Bruxelles absolut inutil ne avand prerogative economice,financiare si mai putin puteri executive asa ca lupta guvern ,parlament contra presidentie, CCR se va adancii ,vreau sa vad cum problema se poate rezolva cand inteligentii judecatori violeti au intrat in acest impas.Cred ca Dl Ponta nu va accepta ca sceleratul sa impuna o solutie si probabil va cere parlamentul s-o rezolve.Acest scelerat trebuie pus la punct si se poate chiar daca CCR-ul intervine impotriva constitutiei.Acesti idioti au impus ca Basescu sa plece la Bruxelles dar nu poate sa faca nimic pentruca Constitutia arata clar cine si ce poate face.Presedintele nu are prerogative executive si punctum.Din pricina CCR-ului o sa duca la un razboi de uzura intre Primul Ministru si scelerat.Noroc ca scapam de acest impas dupa alegeri.Putintica rabdare.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...