luni, 31 mai 2021

Trăiască lupta pentru pace!

 



Din puțul prostiei mele: admit că odioasa Chină a construit, prin modificări genetice, o armă biologică. Armă cu care și-a atacat competitorii strategici, SUA și UE. De aici încep problemele.

Ca să nu bată la ochi, ”atacul” începe în China. Vectorii de ducere la țintă erau cetățeni chinezi, fie turiști, fie membri ai diaspora, care călătoreau în China, la rude. Asta presupune două lucruri: fie că aceia care au construit arma știau în cât timp se stinge ”pandemia”, și au riscat să folosească arma, fie, odată cu arma, au construit un vaccin, cu care au ”imunizat” în prealabil populația locală.

Dacă au construit un vaccin, și l-au folosit preventiv, înainte de a folosi virusul construit, și dacă luăm de bună afirmația că ai nevoie de 70% din populație vaccinată, raportând asta la populația de de 1,4 miliarde a Chinei, trebuie să fi vaccinat vreo 980 de milioane de oameni înainte de 1 ianuarie 2020. Nu credeți că s-ar fi aflat despre o asemenea campanie de vaccinare? Și cât timp le-ar fi luat să vaccineze nu un miliard, ci ”doar” 500 de milioane de oameni?

Altă întrebare: dacă e așa, și chinezii aveau un vaccin, secret, de ce le-a luat atâta timp până să pună pe piață un vaccin? Sigur, și vaccinul putea să bată la ochi, de asta au întârziat cu anunțul existenței lui. Sau poate Pfizer a folosit ceea ce știau chinezii, pentru a fi primii pe piață. E o cale care trebuie investigată, nu?

Să vedem și cealaltă variantă, cea a accidentului biologic. Plauzibil? Da! N-ar fi chinezii primii care pățesc astfel de lucruri. Au pățit-o și sovieticii, și americanii. Știind cu ce, și la ce, lucrează, probabil că au avut un plan de punere sub control a consecințelor accidentului. Plan pe care l-au executat la milimetru! Altminteri era deranj mare în China! Era perioada premergătoare sărbătoririi Anului Nou chinezesc. Nimeni nu vrea să se confrunte cu un astfel de coșmar. De ce a reușit Beijingul să nu se confrunte cu o criză generalizată? A căuta răspuns doar în natura sistemului politic local e dovadă de prostie cu clopoței!

Acum, să vedem ce ar fi vrut China, în cazul unui atac cu armă biologică. Când pornești un război, definești obiectivele, pierderile acceptabile pentru atingerea lor, și criteriile după care declari ”victoria”, și ieși din conflict. Ce ar fi vrut China? Să-și îngenuncheze competitorii strategici, SUA și UE? De ce? Sunt piețele principale ale țării, și și-ar fi tras un glonț în picior, distrugându-le! Inteligent, ce să spun!

Poate că a vrut doar să le ”facă de râs”, scoțând în evidență slăbiciunile sistemului lor politic și social, ceva de genul ”Ia să vedem noi ce e în spatele gardului vopsit! O pisică moartă? Vai, dar nu se poate! Așa ceva?!” Asta se putea realiza-de fapt, s-a realizat!-și în cazul accidentului biologic. Și s-a realizat cu brio!

SUA cer capul chinezilor. Pudelii din UE dau veseli din coadă, și latră și ei la chinezi! Doar că principalii vinovați de ceea ce se întâmplă în Occident cu ”pandemia” sunt occidentalii. Care au generat o criză sanitară și mai mare din prostie și din ticăloșie, văzând în ”pandemie” o nouă oportunitate de a face profit! Uitați-vă la câștigurile demente ale Big Pharma, sumele uriașe cheltuite de state-din bani publici!-pentru un vaccin despre care toți spun că mai are ani buni de experimente, înainte de a fi omologat după toate regulile!

De fapt eșecul este eșecul ideologiei neo-liberale, care domină gândirea, și practica, decidenților politici și economici din Occident. Totul pleacă de la transformarea sănătății și educației în marfă. Totul e judecat după regulile piețelor, după capacitatea sistemelor amintite de a produce profit! Cum este posibil ca, în plin pandemie, statele occidentale să desființeze în continuare locuri în sistemele publice de sănătate? Peste tot în Occident campaniile de vaccinare sunt ieșite parcă din imaginația unor scenariști ai filmelor mute cu hoți și vardiști! Ridicolul e la ordinea zilei! Ca în fosta URSS, toată energia statelor este legată la claxon! În afară de campanii inepte de comunicare nu primim nimic! Mai grav, încrederea cetățenilor în stat se apropie de zero!

Să nu o lungim: ceva a fost, mă refer la ”pandemie”. Sigur nu a fost un atac cu o armă biologică. Criza putea fi pusă sub control rapid, dacă se acționa ferm. Doar că în Occident niște unii au văzut în boala asta o imensă oportunitate pentru a continua ce au început odată cu crizele din anii 1990: un proces de redistribuire a bogăției națiunilor în interiorul lor, dar și între ele. Folosind frica de un pericol nedefinit, cetățenii au convinși să renunțe la drepturile și libertățile lor, la viața lor socială, la agoniseala lor, în favoarea celor care ne ”apără” de pericolul ”virusului”.

Acuzarea Chinei se poate dovedi o armă cu două tăișuri. China nu e Belarus, să o poți călca în picioare după cum li se scoală unor idioți, care au eșuat în responsabilitățile lor de lideri ai țărilor afectate de ”pandemie”. Repet ce am tot spus în ultima vreme: creșterea neîncrederii, la nivel global, este cea mai proastă metodă de gestionare a raporturilor între națiuni, într-o lume dominată de globalizare, și unde abordările conflictuale au devenit regula.

Trăiască, deci, lupta pentru pace și ciorba de potroace




Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...