marți, 7 mai 2019

Scrisoare deschisă adresată premierului României.



Doamnă prim ministru,
Voi fi scurt. După intervenția de azi a Președintelui României, prezența dumneavoastră la Sibiu ar fi o atingere adusă demnității națiunii române. Nu sunteți, și nu suntem, servitorii rasei superioare, să cerșim niște oase de ros la masa bogaților.
Sunt de remarcat eforturile dumneavoastră de a construi o relație normală cu o instituție a statului român. Dar pentru asta nu trebuie să vă umiliți. Și vă rog, nu ne umiliți și pe noi, cei care am votat și pe votul cărora ați ajuns premier. Nu ni se poate arunca, în batjocoră, un statul de gură cască la spectacolul ”puternicilor” Uniunii Europene, un spectacol jalnic și lipsit de legătură cu adevărata stare a Uniunii Europene.
Aveți un aliat în cetățeni. Vorbiți cu ei. Prezentați-le lor proiectul României referitor la viitorul UE. Nu putem fi permanent copilul cuminte, care ridică două degete, când îi cere Germania să voteze împotriva intereselor noastre, dar pentru binele ei. Nu am ieșit de sub apăsarea URSS ca să fim supușii Bruxellesului sau Berlinului. Suntem buni și la altceva decât culesul sparanghelului pentru gurmanzii nemți sau olandezi! Redați demnitatea României, ca membru al UE. Suntem egali cu ceilalți, nu subalternii unora!
Nu este vorba despre o strategie a confruntării, ci de o luare la cunoștință a unei realități care ne pune într-o situație umilitoare, inclusiv prin demersurile Președintelui României. Cereți încetarea MCV și renunțați la cererea aderării la Spațiul Schengen, două instrumente ale șantajului exercitat de Bruxelles asupra Bucureștiului. Cel care vă scrie este un european convins. Dar unul democrat, care crede în egalitatea absolută în drepturi și obligații pentru TOȚI membrii UE. Viitorul nostru este în UE. Dar este un viitor pe care TREBUIE să-l definim și noi, nu să fim târâți în viitorul imaginat de alții.
Refuzați orice condiționare a accesului la fonduri europene de respectarea ”statului de drept”. Statul de drept este un pretext! Nu există! România este membru al UE pentru că îndeplinește niște condiții. NIMENI nu a pus în discuție îndeplinirea condițiilor politice, enunțate în 1999 la Copenhaga. Restul enunțurilor sunt furaj pentru mintea proștilor!
Nu guvernați pentru niște elite care au o agendă ce nu este a României. Guvernați pentru noi, cetățenii români! Sunt atâtea de făcut în țara asta! Și nu cu ele, elitele corupte, politice sau intelectuale, veți face cele ce trebuie făcute, ci cu noi, cetățenii. Care, dincolo de aderența la o ideologie sau alta, au multe interese în comun, care se definesc drept binele public. Guvernați în numele acestui bine public. El, binele public, implică și apartenența la Uniunea Europeană, dar și dezvoltarea prin forțe proprii.
Nu de la Președintele României trebuie să așteptați mulțumiri pentru ceea ce faceți, inclusiv pentru summitul de la Sibiu. Trebuie să le așteptați de la noi. Și le veți primi, dacă ne veți reda demnitatea, ca națiune!
Al dumneavoastră
Constantin Gheorghe.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Bravo... Sa iti dea Dumnezeu, sanatate si discernamint, in continuare.

Anonim spunea...

1. "Cel care vă scrie este un european convins."
Ce inseamna asta?! Ce va impiedica pe voi, cei proveniti din mediul rural, sa vedeti realitatea, renuntind la prostiile clasice cu vestul luminos, care va da voua palme si suturi fara numar? Va place sa le primiti de la astia?
Cum ar fi cu roman convins? E rau? Nu vezi ca ai tai nu sint in stare sa faca fata vesticilor si tot ce pot este sa le manince din palma? Crezi ca vesticii au fost prosti cind i-au dat bani lui Ceausescu sa va scoata pe voi in fata? Si-au asigurat cistiguri extraordinare intr-un viitor la care nu erati in stare sa va ginditi. Te asigur ca erau romani care au stiut aceste lucruri, dar erau dintre cei nascuti in sec 19, proveniti din familii de intelectuali din acel secol. E si cazul vostru? Nu si se vede de pe Luna. Nu te gindesti ca vesticii au multe sute de ani in care au strins experienta in cucerit, stapinit si jefuit popoare? Cind au facut astia altceva si de ce s-ar schimba acum?! Si-au facut si socoteala ca au de "luat" din Romania 6300 de miliarde. La ei am citit, pt ca isi fac planul cu cel putin 50 de ani inainte. Ce nu-mi vine sa cred este incapatinarea vostra, insistenta, dincolo de orice logica, in a crede mai departe in prostiile cu vestul civilizat, Europa si alte timpenii de genul asta ,desi, se vede, de 30 de ani, ca totul este un fiasco total. Vestul este un jaf, o mizerie neo-marxista, mult mai infecta decit fostul URSS, a carui constructie a inceput imediat dupa 9 mai 45! Stii sa spui cum s-a facut? Nu, e clar, pentru ca n-ai trait in vest si n-ai prins unele amanunte pe care nu oricine le poate vedea, iar de la distanta nici nu se pune problema. Ma mai uit la emisuni de la voi si vad jurnalisti care nu citesc nimic si nu pot intelege nimic din nimic. Asta nu-i impiedica sa vorbeasca despre orice, de parca ei ar fi inventatorii lumii si, atunci, este clar ca n-au cum sa nu stie totul. Mindria este o mare lacuna, care va transforma intr-o prada usoara.
Viitorul este f bine descris de catre Scott McNealy, CEO al firmei Sun Microsystems, care a spus ca principala problema a viitorului este “to have food, or to be food”. Voi v-ati axat, de la bun inceput, sa fiti pe post de food, convinsi ca asta este viitorul ala bun. S-a intimplat deoarece in spatele vostru era intuneric si nu aveati cum sa recuperati sute de ani de nestiinta intr-o generatie. Era la mintea cocosului, dar cind mindria iti intuneca judecata e greu de ajuns pina si la acest nivel, asa dupa cum o dovediti de zeci si zeci de ani. Ceausescu a gresit grav cind v-a dat nas fara limita si acum platim cu totii pentru fudulia voastra. Numai dintre voi puteau alege un sas presedinte, scuipind pe istoria tarii si pe toate victimile acestor calai. Daca voi nu va stiti istoria, uite ca prostul o stie atit cit sa-si permita sa faca ceea ce se vede in atitudinea lui.

Anonim spunea...

2. Despre „umanistul” Bruckenthal:

„Sibiul se numea Hermannstadt în întunecatul Ev Mediu, când românii nu aveau dreptul să intre în „burg” – cum numesc orașul slugarnicii scribălăi locali, musai germanofili – decât la târguri și contra unei taxe, înnoptatul în interiorul zidurilor cetății fiindu-le interzis cu desăvârșire!

Aceiași lachei, mânuitori de condei, vând gogoși despre cultura și umanismul baronlui sas Brukenthal, fostul guvernator al Transilvaniei și fondatorul muzeului cu același nume, făcând abstracție de cruzimea nefirească a acestuia, care asista cu o plăcere de psihopat la execuțiile sau schingiuirea românilor pe eșafodul din Piața Mare a Hermannstadt-ului. Majoritatea victimelor lui Brukenthal de la stâlpul infamiei sau de pe eșafodul amplasat în Großer Ring / Piața Mare erau români condamnați pentru „crima” de a înnopta în cetate sau refuzul de a merge pe „Calea vacii”, adică prin glodul de pe străzi, trotuarele fiind rezervate sașilor. Sub stăpânirea „umanistului” baron Samuel Brukenthal a avut loc și barbara ucidere, care a îngrozit Europa, a liderilor țăranilor români răsculați de prea mult bine austro-ungaro-săsesc, Horea și Cloșca, pe eșafodul construit la Alba Iulia de această dată.”

Cum suna ce ne spun romanii din Transilvania, aia obisnuiti cu drumul vacii, ce civilizatie minunata au invatat ei din imperiul lor drag?

Anonim spunea...

Sa invatam din cartea lui Vasile Stoica (1889-1959):
Suferintele din Ardeal

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...