duminică, 20 septembrie 2015

România și plăcerea de a face răuSă zicem că românii ar accepta, la o adică, să fie conduși de combinata SRI-DNA. La câtă minte au, și la cât îi doare în cur de democrație și de libertate, ar accepta și asta. Dar pot cele două instituții să guverneze România? Trec peste lipsa de legitimitate. Că niciun regim totalitar nu s-a sinchisit de asta. Care este însă proiectul lor pentru România? ”Țării, cât mai multe pușcării!”?

Chiar și cele mai sinistre dictaturi au avut și altceva, pe lângă latura represivă. Altminteri nu ar fi rezistat. SRI și DNA se rezumă la represiune. Iar de latura constructivă nu se mai ocupă nimeni: ei nu știu, și nici nu-i interesează, politicul este făcut praf, atomizat, statul paralizat, economicul urmează să fie făcut zob, câtă vreme nu mai poate avea în stat, în administrația lui, un partener.

Atacând premierul în funcție-dintr-un capriciu al unor demenți, pentru că un om rațional, cu mintea întreagă, se gândește și la consecințele actelor sale-DNA și SRI au intrat pe un teren minat. Pur și simplu au anulat autoritatea statului.
Oricine i-ar urma lui Ponta stă cu sabia asta, a bunului plac al SRI și DNA, deasupra capului. Cine credeți că va mai avea curajul de a lua decizii, când din nu se știe ce capricii ale unui procuror avid de putere, sau ale unui securist dus cu pluta, se poate trezi linșat mediatic, târât în fața ”legii”, făcut una cu pământul, familia lui târâtă și ea în mocirlă?
Cum nimeni nu vrea să preia Primăria Capitalei, după ”arestarea” lui Oprescu, nimeni nu vrea să-i urmeze lui Ponta. Uitați-vă la PNL, noul PNL. Blaga ar da orice să dispară în peisaj, Gorghiu miaună ca un pisoi nemâncat, Predoiu a devenit tot mai tăcut, ăia de la BNR, ”pepinieră” de pretendenți la funcția de premier, tac strategic și publică lungi expozeuri constipate, în care nu mai spun nimic.

Problema este că celor de la DNA și de la SRI a început să le placă să facă rău. E artă pentru artă. În aceste condiții oricine ar veni în fruntea partidelor se transformă în țintă. Nimeni nu vrea asta. Pur și simplu România va fi guvernată-dacă se mai bagă cineva s-o guverneze-tot mai prost. Orice premier, orice șef de partid, orice ministru, orice șef de instituție, vor fi doar improvizații, niște indivizi care vor trăi în fruntea acestor organizații de azi pe mâine. Cum i se va părea cuiva din DNA și SRI că nu răspunde la comenzi, cum se va trezi fie la mititica, fie constrâns să plece.

De unde atunci autoritate, continuitate, programe multi-anuale, gândire strategică? Cine să gândească strategic la Transporturi, spre pildă, când într-un an ăia au avut patru miniștri diferiți? De unde fonduri europene atrase, când nimeni nu vrea să mai ia astfel de fonduri? În doi ani din exercițiul financiar 2014-2020 nu am cheltuit un cent!

Suntem într-o fundătură. Și nu vom ieși din ea decât în momentul în care SRI și DNA vor reveni din nou sub un control democratic, vor fi ceea ce au fost proiectate să fie: două instituții printre altele, care contribuie la aplicarea legii, și nu ca acum, unicul centru de putere, care se substituie și Parlamentului, și Guvernului, și, ceea ce este de o gravitate fără seamăn, au anulat suveranitatea poporului. Întrebarea: cine bagă din nou în cușcă dulăii ăștia, care au prins gustul sângelui? Cred că nimeni...

3 comentarii:

Anonim spunea...

De fapt,ceea ce trăim de ceva timp este un melanj între influenţă externă care nu trebuie ignorată sau minimalizată(vezi raspusul la postul anterior) şi ticăloşia internă bazată pe foamea de bani şi putere!
De ce nu-i spun-securism-bolşevism?Pt.că multe state,incluzând pe cele mai democratice,au subjugat,în timp,ideea de politică pură şi aservită doar interesului votanţilor,unor acţiuni de forţă,revanşarde,bazate de cele mai multe ori pe deliruri paranoice ale unor şefi de servicii cu prea multă putere şi bazându-se pe isterii induse profesionist în rândul maselor!
Acum ,ca să vb. despre intern,e la fel de adevărat că şi noi ne-o merităm!La o discuţie de sinceritate maximă(adică la beţie)cu un politician de renume, am aflat secretul accederii în Parlament!Trebuie să fii şantajabil.Simplu.Şi cinic.
O casă obţinută ilegal,un teren,o amanta,o partuză cu minore,un bastard,orice e bun!Far' de asta ,care va să zică,nu se poate,monşer.
Că trebuie să răspunzi "întocmai şi la timp" atunci când se apasă pe un buton:o renunţare la candidatura(Stolojan),o destrămare a alianţei şi apoi altă renunţare la...(Crinulet),o adevărată orgie de pupături şi declaraţii de dragoste(Dragnea),o sinucidere(ceva oameni de afaceri îmbogăţiţi suspect),toate negurile se devoalează de la acest simplu adevăr:toţi,dar absolut toţi. sunt şantajabili,şi desigur-şantajaţi-la momentul propice şi necesar.
Şi-atunci de la cine aşteptăm să se lupte cu şantajiştii?De la cei pătaţi?!!
Bine,că de bube-n cap sunt plini şi cei din prima categorie menţionată(vezi:Lidia Stanciu,Bica,Eva,Papici)şi ar fi futil de ..uşor să le dai la temelie,aplicând chiar ce scrie în Constituţie,dar,în afară de "gurism" pe la televiziuni trebuie să mai posezi şi coaiele necesare pt, aşa ceva!

Băi,deci întreb:mai există posesor de coaie în Parlament sau Guvern?Dacă nu,să importăm naibii de la vreun producător de marca!!!

Anonim spunea...

Mulțumesc pentru link, l-am "fructificat" deja.

Foarte bună postare.

Ați văzut (re)confirmarea conexiunilor vinovate - mizeria cu postarea de feisbuc a ambasadei. Diplomația "americană" (operează mult mai mult în interesul globaliștilor, de aici ghilimelele) binecuvîntează terorismul dnaist.

Punctul nodal rămîne CSM - inventat și construit de CIA, pe față, și consolidat prin legi macoveice. De aoolo decurge impunitatea absolută a DNA. Ale cărei unelte vor mai fi și antrenate în SUA, dacă mai era nevoie de altă dovadă a amestecului oribil. Cățelimea globalistă din UE latră, evident, în același cor, încîntată dpv ideologic de succesul acestei neo-kominterniade.

Cererea CSM de întărire a rolului Înaltei Curți, dacă va fi acceptată în practică (am impresia că li se rupe că nu există vreo bază legakă), iar ÎC va începe să genereze precedente cu putere de lege (după tipicul din ce în ce mai abuziv al Curții Supreme din SUA), va grăbi consolidarea deplină a "domniei judecătorilor", cea mai cruntă formă de opresiune politică. România devine, din nou, ținta unui experiment criminal, căruia nu cred că îi va supraviețui.

Mircea spunea...

pai nu este condusa de DNA si SRI.Nu toata administratia nationala,centrala si locala este condusa de rezervisti si acoperiti.Au facut legi pentru ei,salarii pentru ei si pensii pentru ei.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...