sâmbătă, 6 iunie 2015

Cât ne mai lăsăm călcați în picioare?



Încep să cred că tot circul cu Ponta este o coproducție PPE-DNA, cu participarea excepțională a mașterei Monica Macovei. Și are legătură cu lupta politică de la Bruxelles. Cum nu prea mai știu ce-i mână în luptă pe unii sau pe alții de acolo, mi-e greu să ghicesc despre ce interese este vorba. Pot specula, însă. 

Lucrurile trebuie citite în contextul unora dintre anchetele declanșate de Procuratura Generală în legătură cu Referendumul, Curtea Constituțională, CSM, și, evident, cu Pacientul Matrafoxat.  Nițu este considerat omul lui Ponta. De asta s-a și bășicat băsescu atât de tare. Elementul central al crizei este direcția în care se duce ”afacerea Microsoft”. Mai pe scurt: sunt suficiente dovezi că din parandărătul rezultat din afacerea cu licențele Microsoft a fost finanțat PDL, respectiv traian băsescu. Întrebare: doar ei? Pentru că nu au răsuflat de la DNA nici suma care a ajuns la PDL, respectiv la campania lui băsescu, nici cine i-a cheltuit, și, mai ales, PENTRU CE i-a cheltuit. Aici este cheia: cum au fost cheltuiți banii. Nu vi se pare că ”Dosarul Microsoft” nu spune, de fapt, nimic? Că niciunul dintre destinatarii banilor nu e luat de gâlci? 

Ei bine, o parte din acești bani negri au ajuns în visteria PPE. Partid-Mafie, cu lideri cunoscuți pentru fapte de corupție. Nu cumva banii ăștia au cumpărat sprijinul PPE și al lui Barosso pentru băsescu? Nu cumva banii ăștia au finanțat Congresul PPE din septembrie 2012, de la București? PSE a refuzat să mai țină congres la București, în semn de ”protest” față de ”lovitura de stat” din iulie, când cu suspendarea lui băsescu. Nu cumva unii lideri socialiști au fost ”convinși” de colegii lor din PPE să facă asta? În fond, Martin Schulz este președinte al Parlamentului European cu sprijinul PPE. 

Kovesi îi este datoare Monicăi Macovei. Probabil că, alarmați de faptul că anchetele Parchetului General puteau duce la Bruxelles și la PPE, prin intermediul lui Macovei, au montat acest atac la adresa lui Ponta. Totul miroase a improvizație, a lucru făcut în grabă. Și criza declanșată de decizia lui Kovesi nu este pe placul nimănui. Ambasadele cunoscute, de obicei extrem de gureșe, fac acum pe mortu în păpușoi. Pe diverse canale SRI se jură să moară mă-sa dacă au știut ce și cum, și oricum nu e mâna lui. 

Kovesi are de dat niște multe explicații. Și nu numai ea, dar și unii din CSM, de la CCR, printre altele. Au de dat explicații și unii din SRI, din SIE. Este, poate, cel mai grav atac la adresa interesului național. Nu pentru că îl vizează pe Ponta. Ci pentru că se creează o criză de credibilitate, care ne costă. Politic, economic și social. Și de ce? Pentru a pune la adăpost niște gunoaie de aici, și de la Bruxelles, care s-au mânjit cu bani negri? Asta nu e corupție? Ăsta nu e amestec politic în Justiție? Cât ne mai lăsăm călcați în picioare? 

5 comentarii:

Anonim spunea...

Acuzațiile aduse de DNA lui Ponta sunt copia fidela a acuzațiilor aduse fostului premier socialist portughez Jose Socrates. La portughez au putut confecționa în tihnă ceva mai substanțial în susținerea acuzațiilor, la Ponta s-au grăbit până la limita ridicolului.
Dacă adunăm toate informațiile și evenimentele din ultimii ani care au influențat politica statelor europene (spionarea lui Merkel cu știința serviciilor germane, mărturiile magistraților italieni referitoare la sursa acțiunii Mani Pulite, mișcările serviciilor americane pe continentul nostru, evenimentele legate de marile bănci,mărturisirile unor ”mari jurnaliști germani” referitoare la colaborarea informativă cu unii și alții, ș.a.m.d.) ajungi la niște concluzii cam terifiante.
Americanii nu doar că au pilotat, în ultimele 4 decenii, resursele umane ale partidelor europene și s-au asigurat de ascensiunea unor ”prieteni vulnerabili”, dar au pus în operă și o schemă SuperGladio: servicii de informații europene aflate ”sub contract”, selectarea unor structuri judiciare obediente la nivelul curților superioare în statele europene, susținerea și alimentarea unor canale mass-media atent selecționate, susținerea unor organizații specializate ale ”societății civile”. O cupolă formată din actori abilitați cu informarea, manipularea și acuzarea. Un continent captiv. Un ”aliat” condiționat.
Eu, una, îi admir pentru modul în care au acționat în interesul SUA.Și-au securizat pozițiile europene printr-o schemă mult mai ieftină decât tradiționalul plan Marshall. Acela costa foarte mulți bani, iar alianțele bazate pe recunoștință nu sunt mereu fiabile. Și menținerea unor mai baze militare în europa costăă foarte mult. Mult mai bune și mai sigure sunt teama și pedeapsa la nivelul liderilor naționali. Jos pălăria!
Rămâne o întrebare: de ce suntem atât de proști noi, europenii?

casandra

Asterisc spunea...

1) Este foarte interesant punctul de vedere al articolului. Înclin să-ia acord dreptate.
2) Foarte interesant și punctul de vedere al comentatoarei Anonime. Referitor la întrebarea din final îi răspund: nu suntem proști noi, europenii, sunt interesați conductorii europeni. Și eu credeam că suntem proști, noi, europenii, dar m-am convins că nu este așa citind comentarii ale unor oameni simpli din Occident. Ei observă foarte bine că Europa este condusă de SUA și în interesul fratelui mai mare de peste ocean. Se pare că doar noi românii (cei umiliți cu vizele) suntem mai creduli (ne concurează, poate, doar polonezii). Dar, după cum se vede, nu toți.

Asterisc spunea...

1) Este foarte interesant punctul de vedere al articolului. Înclin să-ia acord dreptate.
2) Foarte interesant și punctul de vedere al comentatoarei Anonime. Referitor la întrebarea din final îi răspund: nu suntem proști noi, europenii, sunt interesați conductorii europeni. Și eu credeam că suntem proști, noi, europenii, dar m-am convins că nu este așa citind comentarii ale unor oameni simpli din Occident. Ei observă foarte bine că Europa este condusă de SUA și în interesul fratelui mai mare de peste ocean. Se pare că doar noi românii (cei umiliți cu vizele) suntem mai creduli (ne concurează, poate, doar polonezii). Dar, după cum se vede, nu toți.

Anonim spunea...

Cît ţi-ar fi de antipatic personajul numele i se scrie totuşi cu majuscule.(Asta ca să nu se creadă că autorul textului este un agramat.)

pacos spunea...

O buna parte din ancheta Microsoft (ca si cea care priveste afacerea EADS) se desfasoara in afara. Rezultatele le vom afla, cand se vor fi terminat investigatiile. Si, din cate se stie, ancheta Microsoft e condusa de DNA. De ce i-ar fi frica lui Kovesi & comp. de ancheta?

S-ar putea ca bani negri sa fi ajuns si la PPE. Dar sa nu uitam faptul ca afacerea asta a fost transpartinica. Si zic sa nu-i uitam pe Truica (seful de cabinet la lui Nastase), pe Serban Mihailescu, Eugen Bajenariu, Cati Andronescu, marele combinator Hrebenciuc... Adica "roadele" muncii acestora sa fi ajuns la PPE? si nimic, da' nimic la PSE?

De ce l-au agatat pe Ponta? de ce acum? Pai cred ca din cauza faptului ca Sova e facut scapat de niste unii din Parlament. Apar prin presa tot soiul de declaratii ale unor martori din dosarul Sova care, cu subiect si predicat, povestesc niste chestii facute in 2011 pentru a acoperi alte chestii din 2007-2008. Declaratii care spun ca s-au distrus niste hdd-uri, declaratii care desfiinteaza alte declaratii ale lui Sova, declaratii care spun ca Ponta n-a trecut pe-acolo, niciodata, dar a primit niste bani. Multi altii acrediteaza ideeea conform careia Ponta a fost platit pentru informatiile pe care le-ar fi detinut despre Turceni si Rovinari, fiind membru in comisia de ancheta, informatii care ar fi fost transmise casei de avocatura a lui Sova, informatii pe baza carora Sova ar fi primit contractele de asistenta juridica pentru cele doua entitati energetice.

Revenind la Ponta, a ajuns la DNA pentru ca a primit 40.000 euro fara contraprestatia vreunui serviciu (altul decat a-l numi pe Sova ministru), chiar daca a taiat facturi pentru sumele primite, pentru ca a primit un autoturism si pentru ca minte crunt (cum sa spui ca n-ai avut niciun contact cu casa de avocatura a lui Sova cand in declaratia ta de avere si interese apare, scris de mana proprie, ca ai fost partener acolo). Desigur, minciuna in sine nu e penala.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...