luni, 22 septembrie 2014

Nimic despre Turcescu



Nu scriam astea, dacă în urmă cu câteva minute nu dispărea și de pe HotNews,  care îl prelua, și de pe DW, un comentariu legat de recenta intervenție a lui MRU, legată de băsescu și de ”ofițerii acoperiți”. DW califica spusele lui MRU drept o ”amenințare” adresată lui băsescu. Ceea ce și era. 

Asta mă face să cred că lucrurile sunt mai grave decât credem. Prima întrebare, firească: ce i-a venit lui MRU, altminteri ”admirator”(de fapt, un lingău oportunist) al președintelui, și un pilon de bază al băsismului? Păi, i-a venit un aer rece de pușcărie. Pentru că, zic eu, de la SIE au plecat, cel mai probabil și cu știința/încuviințarea lui MRU, informațiile pe care a construit băsescu scandalul ”ofițerul acoperit”. Răspunderea e și a lui, nu doar a lui băsescu.

Mesajul este clar: ”dacă picăm, picăm amândoi, așa că lasă dracului prostiile!”  Numai că lucrurile nu s-ar opri aici, dacă cineva are chef să caute prin rahatul serviciilor. Să zicem, că tot veni vorba despre SIE, că ar trebui să aflăm cum e cu ascensiunea Monicăi Macovei la Bruxelles, cine a ajutat-o să pătrundă în acele structuri care l-au ajutat pe băsescu în 2012, la Referendum, cu prețul afectării grave a interesului național, prin intermediul MCV. Sau de ce nu ”reușim” să îndeplinim condițiile de aderare la Schengen, dar dăm purcoaie de bani firmelor occidentale, pentru a îndeplini condițiile de ”admisie”. 

Ar mai fi și relația pe care o are băsescu la PPE. Care costă, nu puțin. De unde au venit banii? De la ”mogulii de bine”? Sunt cumva bani negri, proveniți din evaziune fiscală și din alte afaceri necurate? Cine i-a dus? Cui au fost dați banii?  În această relație au fost folosiți bani publici, sau unor firme occidentale li s-au creat condiții care îi discriminează pe agenții economici români? Este folosit DNA împotriva capitalului românesc, în același scop?

Sunt și alte, multe, întrebări. Inclusiv aceea referitoare la dispariția pomenitului comentariu, publicat de DW și reluat de HotNews. Sau de spusele lui Meleșcanu. Dar cine să le pună? Dar dacă vă întrebați ce anume ascund scandalurile astea cu repetiție, o parte a răspunsului o găsiți aici.

PS: repet, nu am, în afara unui imens dispreț față de rolul mizerabil jucat de servicii în ascensiunea și funcționarea băsismului, nicio legătură cu serviciile de informații. Dar Dumnezeu, când ne-a dat minte, presupun că a făcut-o cu un scop: s-o folosim. Ceea ce fac. 

Un comentariu:

T-Rex spunea...

Cind te joci cu focul te poate arde. Ori, serviciile care par sa fi fost atit de apropiate de Basescu, se pare ca azi incep sa se delimiteze, sa se distanteze de el. Faptul ca Basescu a cerut lui Melescanu lista cu ofiteri acoperiti (pentru ce ii trebuiau, in afara sa o foloseasca la santaj politic?), si acesta l-a refuzat, e semnalul clar ca Jucatorul are carti din ce in ce mai proaste sa joace.

Referitor la articolul cu separatismul, asa cred si eu, ca reprezinta o supapa de egalizare, pentru ca natiunile mari le exploateaza pe cele mici. Pericolul ramine insa ca statele sa nu recunoasca acest decalaj si sa il ignore. In ce priveste Tinutul Secuiesc, proportiile sunt altele. Acolo sunt 800,000 secui si romani si romi (in Covasna, Harghita, si jumate din Mures). Din astia 20,000 pleaca in fiecare an. Cui ar folosi separatia? Evident, liderilor secuilor, care vad o oportunitate sa puna mina pe niste resurse ale tuturor. Asta nu inseamna insa ca nu exista saracie in aceste judete, si ca poate nu se face bine redistributia resurselor nationale (buget alocat de la centru). Dezvoltarea trebuie sa fie in toata tara nu doar la Bucuresti.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...