marți, 29 aprilie 2014

Cea mai bună dintre lumi



Se presupune că pedeapsa privativă de libertate trebuie să-l schimbe în bine pe cel condamnat. Dar, pentru Dumnezeu! Pentru a își face efectul scontat, cel condamnat TREBUIE să înțeleagă ce i se întâmplă, și de ce. Ce speră animalele alea care l-au condamnat cu executare, și celelalte, care trag de timp, pentru a da o soluție, acum, că Jean Pădureanu este în închisoare, de la un om bolnav de demență senilă, care nu mai știe cine este? Ce efect ”educativ” mai are pedeapsa? Sau ce efect mai are asupra unui condamnat care trage să moară, bolnav de cancer în stagiu terminal? 

Președinta ÎCCJ este un criminal în serie, și ar trebui judecată și condamnată ca atare. Pentru că legând cariera judecătorilor exclusiv de numărul de condamnări, a transformat judecătorii în plutoane de execuție. Nu poți să îți bați joc de oameni, chiar dacă au greșit. Judecătorii nu sunt îngerii exterminatori ai unui Dumnezeu răzbunător și crud, numit ”justiție”. Nu de așa ceva avem nevoie. 

Ceea ce se întâmplă acum în Justiție ilustrează felul în care o putere a statului, ieșită de sub orice fel de control al societății, ajunge tiranică și distruge democrația. Independența justiției nu trebuie să se transforme într-un instrument de dominație a societății. 

Mă tem că lucrurile au scăpat deja de sub orice fel de control. Pentru că deja cei care controlează Justiția și o folosesc în scop de control social nu se mai ascund, și au început să lichideze orice împotrivire din interiorul sistemului. 

Din păcate acest proces de transformare totalitară a Justiției nu ar fi fost posibil fără intervenția și sprijinul unor guverne străine, care se folosesc de sistem pentru a controla România, a distruge economia românească și a promova interesele economice ale finanțatorilor lor naționali. 

Este fața hidoasă a ipocriziei ”democratice”. Nu, democrația nu mai există nici în UE, nici în SUA. Sunt doar ritualuri, în care nu mai crede nimeni. Nici n-am ști cum să definim actualul regim politic. Sigur este doar că el ne duce, încet, încet, către un nou totalitarism. Justiția nu face decât să dea o brumă de legalitate represiunii îndreptate împotriva celor care ies din rând. Corupții condamnați sunt un soi de momeală, de soporific social, pentru acceptarea represiunii. Uitați-vă cât de larg este definită acum ”corupția”. Practic, oricine poate poate fi acuzat și condamnat pentru fapte de ”corupție”, dacă vrea cineva, pentru că, de fapt, nu se judecă faptele celui ”acuzat”. Contează doar comanda dată judecătorului, și nimic altceva. 

Altminteri trăim în cea mai bună dintre lumi...

3 comentarii:

Dinu D. Nica spunea...

Domnule, pedepsele privative de libertate, aplicate pe bandă, cu si fără probe, la comandă politică, internă sau externă ori la bunul plac si la sictirul multor magistrati, nu urmăresc defel reeducarea infractorilor, ci inspăimântarea tuturor oamenilor. Intrebarea este, in ce scop?
Dinu D. Nica

casandra spunea...

Constantin, mie îmi este clar că nu vom soluționa problema abuzului de putere al magistraților fără o încadrare legală clară. Deocamdată nu avem. Și nu cred că avem politicenii cu o coloană vertebrală suficient de dreaptă pentru a-și asuma reforma în domeniu. Dumnezeu să mă ierte!, dar cred că le lipsesc și ceva sinapse absolut necesare demersului.
Mă miră însă pasivitatea mediului academic din domeniul dreptului.
Așa că, probabil doar o inițiativă cetățenească în domeniu va mai face ordine în curtea miracolelor judiciare de la noi. Dacă nu facem nimic, experimentul judiciar început în România în 2006 va continua și va distruge acestă națiune.
Nu sunt de meserie, dar am vrut să văd cam cum fac alții. dau aici câteva adrese ale unor studii/articole foarte utile în materie.
http://www.coe.int/t/dghl/cooperation/lisbonnetwork/themis/Ethics/Paper3_fr.pdf

http://www.courdecassation.fr/IMG/File/pdf_2007/publications_2007/responsabilite_juges.pdf

http://www.persee.fr/web/revues/home/prescript/article/ridc_0035-3337_2006_num_58_2_19431

http://www.medelnet.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=142%3Ajudges-and-prosecutors-liablility&catid=45%3Aan-independent-judiciary&Itemid=61&lang=fr

http://www.medelnet.eu/images/stories/docs/La%20responsabilit%20des%20juges%20allemands%20.pdf

http://www.ejcl.org/113/article113-13.pdf

Din toate aceste studii, absolut toate, lipsesc date despre România. Se regăsesc acolo soluțiile legiferate în țări europene, Canada, Australia, SUA, țări magrebiene, în Serbia...dar nu în România. La noi domnesc nimicul și precaritatea normativă în domeniu. De aceea magistrații își fac de cap și distrug ultima rămășiță de încredere. Doar tâmpiții care cred că legea trebuie ”răzbune” se mai veseles la festivalul de rahat pe care îl oferă justiția noastră.

Ando spunea...

Mai grav mi se pare ca parlamentul,adica
"organul reprezentativ suprem al poporului",puterea legislativa, doarme efectiv.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...