sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Un buboi purulent pe fesele democrației

 
 
Văd că s-a încins tărâța în USL. Ăstora li s-a urât cu binele. Să fiu clar și cât se poate de direct: am crezut în proiectul USL, l-am sprijinit, și, în măsura puterilor mele, l-am facilitat. Amănuntele nu contează. Oricum, nu câștig nimic de pe urma lui, nu am treabă cu politica, și absolut deloc cu banii aferenți ei. Dar să văd acum că sunt capii răutăților niște hoții-hoților din Ilfov, acest buboi purulent de corupție pe fesele democrației românești, și așa bolnavă de toate cele, și pe care DNA NU VREA să-l vadă, e deja prea mult. Nu pentru asta a fost votată USL, nu pentru madam Firea, bărbățelul ei și pentru șpăgarul ăla penelist de este președintele Consiliului Județean.
 
Și Ponta, și Antonescu, trebuie să pună mâna pe bici și să facă ordine în grajdurile proprii. Mă doare fix în cur de cât de sensibile cozi au amândoi. Când ești în poziția în care sunt ei, înduri multe, inclusiv să fii călcat pe coada orgoliilor personale. Nu poți suporta, liber! Să vină alții, care pot! Cum adică, nu-și mai vorbesc? Dar ce? Sunt primadone? Iubiți trădați și bosumflați? Sau bărbați de stat? Dacă se simt bărbați de stat, să lase dracului fasoanele, și să-și facă treaba! Inclusiv să-i bage în pizda mă-sii pe micii combinatori de provincie! Să dea cu unu-doi de pământ, și să vezi ce liniște, ordine și disciplină vor fi în USL!
 
Iar dacă lui Crin nu-i sunt clare două lucruri, degeaba se mai apucă să candideze. Primul lucru: România nu are nevoie de un nou președinte ca băsescu. Or Antonescu este tot mai mult un băsescu doi. Ceea ce e nasol pentru el, oricum ai lua-o! Al doilea lucru: câștigarea alegerilor prezidențiale depinde esențial de succesul guvernării. Care este una a PSD, PNL și PC. Nu poți împinge ipocrizia și nesimțirea până acolo încât să critici, după doi ani, guvernarea din care ai făcut parte. Te scuipă oamenii între ochi! N-a învățat nimeni din lecția ”Geoană”? Atunci pa! Apropo: care este proiectul lui Antonescu? Ce ne propune? Ce a făcut el până acum? Că singurul său mare proiect, revizuirea Constituției, e deocamdată un eșec, un mare fâs! Să mai înșir și altele?
 
Așa că ambii ar face bine să uite de orgolii, și să facă ce scrie pe agenda publică, nu ce cred ei căî pot să facă, pentru interesele lor și ale diverșilor baroni centrali și locali. Iar agenda publică nu e nici aia din ziare, de la trăncănici tv sau cea a clientelei politice. Și cu atât mai puțin aceea clamată de hăulitorii din stradă! Agenda publică e aia cu probleme economice și sociale, cu nevoile din educație și sănătate, cu drumurile mizerabile, cu o justiție și mai mizerabilă, care a devenit cea mai mare problemă pentru România, cu veniturile tot mai mici, cu sărăcia și inechitățile tot mai mari.
 
Una peste alta: guvernați pentru noi, bă, nu pentru voi! Că dacă nu, veți dori să aveți soarta PNȚ-CD și a PDL! Înțelegeți, sau aveți nevoie și de un desen, ceva? Și operați dracului buboiul ăla purulent de pe fesele democrației, până nu e prea târziu!

3 comentarii:

ANONIMUS spunea...

Dle Gheorghe va faceti ca nu pricepeti dece se lupta Dl Ponta si cu Antonescu.Diferenta intre cei doi este ca unul este imposibil de santajat care inebuneste neosecuritatea sprijinita de Dl.Ponta si impuscatul in coaise impreuna cu sprijinitorii sceleratului, Rusu &CO, care sunt tinuti de coaie de neosecuritatea care se lupta sa nu-si piarda pozitiile,banii si puterea.Nu trebuie sa fii un geniu ca sa nu observi ce se intampla.Dl Antonescu nu face decat sa se opuna la incercarile de a fi inlaturat ca viitor presedinte.Cred ca PSD-ul si neosecuritatea nu va reusii.Daca Dl Ponta crede ca paote sa-si bata joc de noi se inseala si nu avem nevoie de alt scelerat care sa se taraie pe burta in fata UE,"vaca grasa la menopauza" comunistii maoisti si in fata diversilor getensteini impreuna cu inteligentii de peste balta care fac o politica
de te inspaimanta tampenia si lipsa lor de minte.N-am mai scris si nu o s-o mai fac.N-am nevoie de publicarea comentariului.

Anonim spunea...

"Dl Antonescu nu face decat sa se opuna la incercarile de a fi inlaturat, ca viitor presedinte".
Ha, ha, ha! Genial!
Și, altceva, ce mai face dl. Antonescu?
Anonymus Magnus

Anonim spunea...

sint ambii tarani si au acelasi caracter ca si asta de acum asa dupa cum ai si scris deja. in mod sigur nu vei vedea absolut nimic nou sau altfel pot ca acest lucru nu este posibil! faptul ca-n romania in 45 doar 19% traiau in orase iar incepind cu anii 60 taranii au fost mutati masiv in orase are consecinte care se vad pt ca lasa urme mai precis pagube imense. exceptiile putine din rindul celor proveniti de la tara care au reusit sa ajunga oameni confirma cele scrise.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...