miercuri, 20 martie 2013

O țară bolnavă de elitele ei: România

 
 
 
Mâine se deschide la Paris un Salon al Cărții, unde invitată de onoare este România. Ce și-au zis niște unii de la noi, care îl au pe Nașul de la Cotroceni în suflet și portofelul gol, după ce au fost înțărcați de la bugetul ICR: ”acum e momentul răzbunării!” Și uite așa au pus de-un scandal epic, un ghiveci din care nu puteau lipsi ”plagiatul” lui Ponta și ”stalinismul” lui Marga. Ca să nu mai toarne gaz peste foc, Ponta a renunțat să se ducă la Paris.
 
”Intelectualii lui băsescu” își freacă mâinile fericiți. I-au tras-o lui Ponta! De fapt, sunt cretini: i-au tras-o României, nu lui Ponta. Și pentru că veni vorba: voi aveți cunoștință de o singură acțiune în favoarea românilor, venită din partea jegurilor morale Pleșu, Patapievici, Liiceanu, Cărtărescu și compania? A scos vreunul un singur cuvânt în favoarea românilor din Italia, din Germania, din Marea Britanie, când toți turnau căcat în capul lor? Cărtărescu o freacă prin RFG. I-a apărat pe românii care muncesc din greu acolo, adesea discriminați și tratați ca niște sclavi de patroni veroși? A determinat vreun intelectual german să i se alăture în apărarea concetățenilor lui?
 
Ați auzit de o singură acțiune de solidaritate la care să participe nesimțiții ăștia? Ei sunt solidari doar cu Bugetul de stat, de la care au tot primit stipendii. Lor le pute ”mahalaua ineptă”. Curul lui băsescu, nu!
 
Nu e nici prima, și nu va fi nici ultima oară când spus un lucru, extrem de trist: țara asta este bolnavă de elitele ei. Ca să se vindece ea, trebuie să se însănătoșească în primul rând elitele ei. Câtă vreme vom avea în loc de elite niște ”boieri ai minții”, nombriliști și fără cea mai mică legătură cu poporul căruia îi dau, cu dispreț, lecții, nimic nu se va schimba în România. Din păcate acest divorț între elite și popor este unul care pare definitiv. Nu știu cum ar mai putea fi posibilă reconcilierea...  

5 comentarii:

Karakas spunea...

Cartarescu a afirmat ca in Romania exista un "razboi impotriva intelectualilor". Nu e doar o minciuna ticaloasa, dar si o palma data romanilor. Stie ca minte, dar spera sa ii foloseasca minciuna in viitor. E, asa, o minciuna aruncata pe termen lung. Pentru ca nu mai e la ICR cine e drag lui si lu Basescu.

Daca a ales sa se implice politic, ca si Plesu, macar sa aibe curajul sa infrunte "masele". Asa sarace cum sunt...dar nu cu duhul.

Anonim spunea...

UN GEST CARE DENOTA NEMERNICIE
SI TRUFIE FARA MARGINI,
IN BUNA TRADITIE
A "INTELECTUALILOR"
ROMANI PUPINCURISTI
SI TRADATORI.
SPER CA VIZITATORII
BOKKFEST SA-I
TAXEZE PENTRU ACEST
GEST INEPT.

Anonim spunea...

Comunistule!

Anonim spunea...

care elite?! astia in primul rind nici nu sint "elite" iar apoi nu sint nici romani pt ca nascut in ro nu inseamna neaparat roman asa dupa cum s-a vazut de-a lungul istoriei.

sint 3 tigani si un jidan.

Anonim spunea...

Cartarescu este un fel de Nicolae Dragos al regimului trecut! Are o singura carte buna, "Visul" , pe care o multiplica la nesfarsit.Daca ar fi trait regretatul Mircea Nedelciu, altfel ar fi stat lucrurile, estetic vorbind...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...