sâmbătă, 2 martie 2013

Guvernul Ponta merită aplaudat

 
 
Nu că mă topesc eu de dragul lui Corlățean, dar poziția lui este singura posibilă în fața șantajului ordinar cu aderarea la Schengen. ”Bă băieți, voi ne luați de proști! Știți ce: nu ne mai interesează subiectul. Ne-am îndeplinit obligațiile, facem sistemul să funcționeze. Când vă puneți de acord cu data aderării, ne spuneți și nouă. Până atunci să nu mai auzim nici de MCV, nici de alte prostii. Hai, pa!”
 
Evident, poziția asta l-a lovit grav pe băsescu, pentru că tocmai făcuse din aderarea la Schengen o armă de luptă împotriva guvernului, și un instrument de presiune pentru a-i pune pe Morar Procuror General, și o altă slugă a lui, șefă la DNA.
 
Eu m-am săturat de băsescu și de tâmpeniile lui până peste cap. Pentru că a avut la dispoziție și timp, și mijloace, pentru a face din aderare o realitate. Dar a preferat să meargă pe burtă, să nu-i supere pe aceia care i-au salvat pielea, cu prețul umilirii României și a cetățenilor ei. Sigur că un gest de demnitate, care pe deasupra vine și de la adversarii lui politici, nu are cum să-l bucure. De asta a dat drumul mașinăriei de propagandă, pentru a face din alb, negru. Dar deja oamenilor nu le mai pasă de propaganda lui cretină. Din care pierde și România, pierd și românii. Lui nu-i pasă. Nu-i pasă de prețul pe care îl plătim pentru ca el să rămână la Cotroceni, după ce a fost destituit prin votul celor 7,4 milioane de oameni care s-au săturat de el și de iresponsabilitatea lui.
 
Așa că măcar în poziția adoptată în problema Schengen guvernul Ponta merită aplaudat...

3 comentarii:

vgeorgicas spunea...

Pentru declaratia aceasta, Corlatean a fsot atacat toata ziua la toate posturile Tv.

pacos spunea...

In sfarsit!! Asta e pozitia normala, a unei tari normale!

Pana ieri am crezut ca nu avem ministru de externe.De ieri mi-am schimbat total parerea despre Corlatean. Si nu numai datorita pozitiei exprimate cu privire la Schengen, cat mai ales vazand fragmentele din interviul pentru Sky News.

Pentru asta, intradevar, guvernul marita aplaudat. Din pacate, pana acum, doar pentru asta..

cineva spunea...

Băţoşenia n-a ţinut nici trei zile şi asta doar la televizor. În fapt, n-au făcut nimic, iniţial s-au înfoiat puţin în declaraţii dar ulterior au anunţat că vor cere în continuare aderarea la Schengen. Mai mult, Germania a anuntat amanarea sine die fara "foaie de parcurs". Să fim serioşi, sunt jalnici.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...