sâmbătă, 9 martie 2013

Ce începe prost...

 
 
Săptămâna a fost dominată de Schengen și de intervențiile lui traian băsescu. Un băsescu aflat în defensivă, dar după principiul că atacul este cea mai bună apărare. Atât Ponta, cât și antonescu, greșesc purtând acest permanent război cu individul. Ori tac, ori își asumă toate consecințele, îl suspendă, și cu asta, basta! Așa îl lasă pe băsescu să pozeze în părintele nației, în omul care are întotdeauna dreptate, în profesorul care îi prinde mereu cu lecția neînvățată. Nu contează că băsescu minte, nu contează că e principalul vinovat de amânarea aderării la Schengen. Cu ajutorul USL, al radicalizării idioate a PNL, cu ajutorul unei prese tembele, băsescu a reușit să arunce eșecul lui în curtea altora, iar el e total nevinovat.
În plus USL greșește atunci când nu se ține de agenda cetățeanului. Agendă pe care nu se află nici modificarea Constituției și a Legii Electorale, nici regionalizarea, nici steagul secuiesc, nici alte bazaconii, ci economia, care mai are puțin și colapsează, cel puțin partea aia cu IMM, apoi starea sistemului de sănătate, de educație, lipsa locurilor de muncă. Răbdarea oamenilor este aproape de limită. Pe asta mizează și băsescu, dovadă ce scria acum câteva zile Iulian Chifu. Se pregătește un val de proteste sociale, și aș putea paria că băieții lui Maior trudesc din greu la organizarea lor. Dacă nu conștientizează faptul că băsescu nu se împacă deloc cu ideea că n-are guvernul lui, premierul lui, care să asculte de poruncile lui, Ponta nu are viață lungă la Palatul Victoria.
Sunt un simplu cetățean, și trăiesc în realitatea care pare tot mai bizară, și mai îndepărtată, politicianului. Îmi permit să cred că știu mai bine care este starea de spirit a oamenilor, care e adevărat că s-au săturat de băsescu, dar care, dacă nu e atent Ponta, are să deconteze el furia lor împotriva lui băsescu. Să nu uităm ce se întâmplă în Bulgaria, să nu ignorăm ce s-a întâmplat la alegerile din Italia. Oamenii s-au radicalizat, și mă tem că dacă Ponta și guvernul USL nu găsesc răspunsuri radicale problemelor oamenilor, vom avea deranj mare și în România.
Cred că asta trebuie să fie subiectul Congresului PSD, dacă tot pierd vremea și cheltuiesc niște bani: de ce e de stânga PSD și ce poate face de stânga, la guvernare fiind. A discuta doar despre felul în care își împart puterea baronii PSD este moarte curată. Măcar asta să se întâmple la Congres: discuția despre o guvernare cu o urmă de aromă de stânga. Pe partea asta, a identității de stânga, nu prea mai joacă nimeni în PSD, care n-a înțeles că ”a treia cale” n-a fost decât o himeră, un thatcherism cu față oarecum umană.
PSD, recte USL, Ponta și Antonescu să nu uite una dintre legile lui Murphy: ”Ce începe prost, se termină și mai prost.” Și guvernarea lor, după câștigarea alegerilor, a început prost... 

5 comentarii:

Karakas spunea...

Am citit declaratiile dlui Diaconescu, preluate de Mediafax. Apar acolo niste idei apocaliptice:

"Aceasta arată că cei care ne rup de Europa ori ştiu ce fac şi îşi asumă obligatoriu această eroare istorică în care este împinsă România şi naţiunea română, ori nu ştiu ce fac şi merg până la finalul dezastrului pe ideea că o minciună frumoasă pentru propriul popor este mai bună decât un adevăr supărător. În ambele cazuri atât România cât şi poporul român vor plăti scump această aventură politică iresponsabilă, din păcate", comentează consilierul prezidenţial."

Eu cred ca dl Corlatean, pe care il critica, dar nu are curajul sa il numeasca, nu a avut intentia de a asuma o atitudine ostila, anti-europeana, declarind ca un asemenea nou tratat european trebuie negociat ca orice alt tratat. Dl. Diaconescu stie foarte bine ca in decursul oricaror negocieri fiecare parte are un mandat care reflecta interesul national. Conditionalitatile pot fi pe text, nu de principiu. Dar pot tine si de conjunctura politica intarnationala.

Asa cum am mai spus o astfel de discutie in UE este urmarea directa a politicilor populiste pe care insusi dl Diaconescu le-a dus alaturi de Basescu, de PDL si PPE. Politici care au distrus fibra europeana, si care azi duc la dezbinare. Dezbinare pe care acesti lideri vor sa o trateze cu un nou tratat care sa reaminteasca sarantocilor de pe la periferiile Europei ce inseamna "statul de drept". Din nefericire, acesti "domni foarte serioasi" nu vad alte solutii decit cele cu trasul de urechi. Oamenii au ajuns la capatul rabdarii si lor le arde de ordine si disciplina, pentru ca se tem. Se tem de furia popoarelor.

Domnule Diaconescu, va recomand sa revedeti "Les Miserables".

http://www.mediafax.ro/politic/diaconescu-posibilele-sanctiuni-ue-pentru-eludarea-statului-de-drept-par-a-nu-rezona-la-bucuresti-10657666

pacos spunea...

Greseala USL nu e razboiul permanent cu machitorul sef, ci lipsa argumentelor in acest razboi. Machitorul puncteaza din greu la imagine (nu e prea greu, avand in vedere tarele aliatilor), uslasii dorm in cizme si nu sunt in stare sa arate cine este de fapt vinovatul pentru dezastrul in care suntem. Desi au promis asta. Isi mai aduce cineva aminte de "dreptate pana la capat"?
Nu avem vinovatii pentru Oltchim, nu avem vinovatii pentru jaful de la CNADNR, pentru fondurile blocate, pentru toate hotiile petrecute in ultimii 5 ani.
Avem, in schimb, un soi de pactizare cu portocalii (nu numai cu varfurile - exemplul Stanisoara e doar ultimul din lista), pactizare care enerveaza teribil.
Si care reaseaza in mintea cetateanului lozinca USL=PDL.

Din saptamana Schengen mi-a placut pozitia lui Corlatean ( a intregului guvern, asa cu bine spunea Ponta). Nu mi-a placut "reorientarea" lui Ponta dupa iesirea machitorului. Ar fi trebuit ca pozitia sa ramana aceeasi: ne intereseaza, dar nu ne mai tavalim pe jos pentru accesul in Schengen. Si nu mi-a placut deloc faptul ca niciunul dintre oficialii guvernului nu a adus in discutie declaratia ministrului german de interne, cu referire clara la faptul ca autoritatile romane de resort acorda vize contra mita. Acele autoritati sunt, de fapt, in "parohia" machitorului sef. Fapt care ar fi trebuit evidentiat, daca uslasii n-ar fi fost ocupati cu altele.

Ar mai fi de mentionat faptul ca saptamana Schengen s-ar fi putut numi usor saptamana familiei Ponta.

vgerogicas spunea...

Asa este.Guvernarea Ponta-USL a inceput aiurea. Dupa c au luat puterea, tot tipa "Basescu in sus, basesecu in jos". Nimanui nu-i mai pasa de basescu. Doar ca ei nu prea au ptreaba cu economia si realitatile concrete ale trairii de zi cu zi.

Anonim spunea...

da" varanu ?varanu n-are nici o treaba ?
de el de ce nu zici nimic ?

AristotelCostel spunea...

@anonim prost

De varan se ocupa presa pupinbasista si cei 10 mii de pupinbasisti prosti.

Desi n-are nicio legatura cu subiectul, merita amintit de fiecare data cand basescu isi demonstreaza dobitocenia si nemernicia securista.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...