marți, 12 februarie 2013

O țară, după chipul și asemănarea pulii lui băsescu

 
 
Țara asta se conduce din ce în ce mai mult după principiul băsescian: ”Așa vrea pula mea!” Toate instituțiile au adoptat această atitudine perfect totalitară, și pentru ele nu mai contează nimic: nici Constituție, nici legi, nici tratate internaționale, nici drepturi, libertăți și obligații cetățenești.
 
Construite după chipul și asemănarea dementului de la Cotroceni, un imbecil care a făcut mai mult rău României decât oricare alt conducător din epoca sa modernă, DNA și ANI au depășit orice limite ale relei-credințe instituționale. Spectacolul oferit azi de procurorul DNA în procesul lui Adrian Năstase este un delir totalitar, de care ar fi fost mândri înaintașii săi naziști și staliniști, care se pare că fac obiectul adorației țulușilor de la DNA.
 
Lui Adrian Năstase i s-a constituit un regim aparte de detenție, și se pare că a fost judecat după principii care nu sunt parte integrantă a sistemului legislativ actual. Azi se confirmă statutul său de deținutt politic, iar scopul pedepsei nu este sancționarea unei încălcări a legii, ci distrugerea lui, ca om și ca lider politic, la comanda lui traian băsescu.
 
Nu pot să nu remarc, iarăși, refuzul sistematic al DNA și al ANI de a-i cerceta pe apropiații lui traian băsescu din PDL, atitudine care face parte din ceea ce am numit principiul ”Așa vrea pula mea!”   DNA și ANI nu se supun niciunui control al societății, lucru inacceptabil într-o democrație. Și, colac peste pupăză, infestarea sistemului de justiție cu ofițeri sub acoperire ai serviciilor secrete face lucrurile și mai grave.
 
Lupta împotriva corupției nu poate justifica limitarea drepturilor constituționale ale nimănui. Nu este cazul să ajungem în situația în care cineva este pedepsit nu pentru ceea ce face, ci pentru ceea ce spune că ar fi făcut o instituție precum DNA, pentru că așa vrea pula unuia sau altuia dintre puternicii zilei, în disprețul total al regulilor democrației.
 
DNA și ANI trebuie să dispară la revizuirea Constituției, pentru că au devenit un pericol pentru societate, prin puterile discreționale pe care le au, ca instituții, și pentru că au ajuns mai presus de lege și de voința oamenilor.  

Un comentariu:

Karakas spunea...

Argumentatia DNA pentru recurs este al citelea exemplu ca Adrian Nastase este un detinut politic, si nu se vrea eliberarea sa?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...