luni, 18 februarie 2013

Abjecția propagandei băsiste

 
 
Foarte scurt, că mi-e silă și de subiect, și de felul în care un pitecantrop de presă, unul dintre cei mai mari cretini din seraiul băsist, Tapalabă, îl tratează. ”Scutul anti-rachetă”, sau cum pizda mă-sii i-o zice, NU are legătură nici cu NATO, nici cu UE, ci este doar o afacere americano-română, care stă ca o pioneză în cur atât UE, cât și NATO. De ce cred rușii mă doare în cot! Cu atât mai mult cu cât nebunia lui Reagan, aia cu ”Războiul Stelelor”, de la sovietici a pornit. Ei au început militarizarea spațiului extraterestru. Iar niște exaltați din patriarhia neo-conservatoare americană au crezut că un astfel de program îi poate face să câștige un război nuclear. Între timp s-au lămurit toți ce și cum, dar au rămas cu niște fierotenii în brațe.
 
Și uite așa cineva a decis, la Washington, să parcheze fieroteniile, pe baze bilaterale, în curtea foștilor aliați ai URSS din Europa de Est. Din diverse motive, după ce au zis ”da”, polonezii și cehii s-au lipsit de ”onoarea” asta, și uite așa ajunseră amerlocii la Deveselu. Cu scuza că interceptoarele alea ne apără de photoshopul iranian! Deși în afacerea asta toată lumea minte. Nu Iranul este ținta, ci Rusia. Dar dacă în cazul Poloniei montarea de interceptoare avea sens, vezi Kaliningradul și rachetele rusești Iskander , în România interceptoarele cu pricina sunt puse (aproape) de pomană. Mi se pare firesc ca unii de la Washington să se întrebe dacă banii n-ar fi mai bine cheltuiți fie renunțând la rachete, fie montându-le undeva unde asta are sens. Oricum, cine se uită pe hartă, vede că de la Deveselu nu poți apăra teritoriul american, și nici instalații militare semnificative din Mediterana.
 
Deși nu cred că americanii vor renunța la Deveselu, fie și în mod demonstrativ, pentru a da niște semnale, chiar dacă o vor face, nu vor conta în decizie nici Ponta, nici Antonescu, nici Voiculescu sau băsescu. Vor conta doar calculele foarte pragmatice ale americanilor, care îi permit luxul de a face tot ce vor! 
 
Asta nu va însemna că vom fi dați afară din UE sau din NATO. Nu avem de ce pune semnul egalului între niște rachete și proiectul euro-atlantic, un lucru extrem de complex, și care se judecă din alte perspective, și pe termen lung.
 
Propagandă băsistă a atins un grad de abjecție greu de imaginat. O s-o treacă Pulimea Sa la capitotul ”amenințări la adresa securității naționale”? Sau se va cere din nou la postul lui favorit, pentru a ne servi o nouă porție de minciuni?

2 comentarii:

Karakas spunea...

Luptele pentru statutul de "licurici portocaliu" intre Boc, Udrea, Blaga si Basescu arata cit de jos a coborit acest partid in discursul sau public ( nu ca ar fi sclipit la capitolul "comunicare" ). De fapt totul se invirte acum in jurul lui Basescu, asa cum ii place acestuia. Omu' nu poate sau nu vrea sa isi tina gura inchisa, si ramine Presedintele tuturor portocaliilor care mai sunt.

Ironia e ca mai toti "liderii", in afara poate de Baconschi (azi scos din carti), care emitea si idei bune (dar care a avut atitudine de nobil cu singe albastru si ambitii cu surle si trimbite), au trecut fie pe la FSN (Blaga), fie pe la PSD + PNL (Udrea), fie pe la serviciile altora (Ungureanu Inc., si foarte posibil Mr. Boc, a Transylvanian leader, spune Michigan State University). Dovada ca ocolesc cu stoicism orice dezbatere ancorata in realitate despre aceasta Romanie in aceasta Europa si in aceasta lume, ei parca traind intr-un univers paralel aspirat lent intr-o gaura neagra. Nu spun ca este a doamnei Merkel intrucit nu am vazut-o. Altii insa au avut nenorocul.

Mai bine ar pune lacat. Sunt in faliment de idei si ei si cei din PPE.

Karakas spunea...

Instalarea acestui sistem este impotriva interesului nostru national. Nu ne aduce mai multa securitate, decit daca am accepta ipoteza ridicola ca rusii ar vrea cumva sa ne serveasca-n bot niste nukes. Ceea ce este o timpenie.

In realitate devenim o tinta noua pentru alte puteri. E o invitatie si o provocare pentru alte state sa gaseasca metode de a ne lovi. Nici NATO si nici UE nu ne-au rugat sa il instalam, ci americanii. Ne-am dat de fapt prinsi din razbunare anti-ruseasca, in jocul periculos intre baietii mari. Si daca ne arde, sa nu credeti ca americanii o sa trimita aspirine pentru durerile noastre de cap.

Pentru UE acceptarea acestei aventuri este inca o dovada ca sunt sub cizma unchiului.

Mai bine ar colabora cu rusii (si de ce nu cu iranienii si altii) sa construiasca un sistem defensiv comun anti-meteoriti. Ar putea fi un nou mandat pentru ONU, si o cale de a reduce numarul de arme de distrugere in masa. Pericolul pentru omenire e "out there", dar mai ales "in here", pentru ca ignoram teme care ar da nastere unor proiecte pentru umanitate, si alegem calea batuta a confruntarilor militare.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...