vineri, 14 august 2009

Marea ipocrizie capitalistă

Mai acum vreo câteva zile, un mâncător de căcat pe la toate tocşourile posibile şi imposibile ne dădea drept exemplu pentru trimiterea forţată în concediu fără plată a bugetarilor angajaţii de la ING Bank România, care fac acest lucru de bunăvoie, pentru a-i ajuta pe săracii patroni, aflaţi la ananghie! Şi ce citesc eu azi în ZF? Că pe primele şase luni profitul brut al ING Bank a crescut cu 101%!

Să nu le zici un bine simţit sictir nesimţiţilor ăştia din bănci? "Vai, ce rău o ducem noi, stimaţi clienţi! Ia mai decartaţi voi nişte comisioane, că, uite, am ajuns să ne luăm concediu fără plată, doar să vă servim pe voi!"
Şi ce vrea ING Bank? A, să facă profit în mod responsabil! "Fundamental, strategia noastră este să fim mai departe un jucător relevant pe piaţă şi pe majoritatea produselor, să dezvoltăm o afacere pe termen mediu si lung, nu să facem câştiguri rapide. Pentru noi conteaza mult reputaţia, faptul de a fi percepuţi ca un jucator local de încredere. Sigur că avem şi obiectiv de profit, dar într-un mod responsabil", afirmă Eli Leenaars, membru al board-ului executiv al ING Group şi CEO al diviziei de retail. "Fără profit, nu am mai fi capabili să deservim economia şi pe clienţi", completeaza Negriţoiu.
Cât trebuie să fie creşterea profitului în vremuri de criză, ca să fie considerată iresponsabilă, dacă dublarea lui este "responsabilă"? Şi să nu pui mâna pe flintă, când vezi cum îşi bat ăştia joc de noi?

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...