sâmbătă, 21 octombrie 2017

Prezumția de vinovăție.


Yupiiii! Am aflat adevăratul motiv pentru care am fost blocat pe FB: am încălcat Legea! Așa zice un nene, ce comentează la postarea unui prieten, postare care anunță dandanaua. Firesc, publicul telespectator întreabă: ”Care lege, bre? Că la Rromanika nu există delictul de opinie! Care lege?” Răspunsul vine năucitor: ”Nu legea, ci Legea!”

Adică există o Lege, deasupra tuturor legilor pământești(și dacă nici România n-o fi campioană la legi pe cap de ales bugetivor, nu știu cine mai este!), care poate fi invocată oricând, când împotriva ta nu poate fi aplicată o altă lege, Lege pe care sigur ai încălcat-o, și deci trebuie să te duci în Justiție, să-ți dovedești, firesc pentru țara asta de idioți, nevinovăția! Treaba e logică: atâta vreme cât libertatea și democrația sunt lux pentru români, prezumția de vinovăție are valoare constituțională, fiecare dintre noi este un infractor din momentul primului orăcăit, iar palma pe care ți-o trage ginecologul la naștere, prima pedeapsă. Doar moartea te mai salvează de prezumția de vinovăție, deși se poate spune că ai încălcat tu Legea, de vreme ce ai dat colțul. 

Gândirea asta legitimează abuzurile sistemului blestemat, care a pus stăpânire pe România. Culmea, cei care gândesc așa sunt ferm convinși că ei respectă Legea, și trăiesc după prevederile ei. Un soi de religie, dacă vreți. Biserica Sfântului Binom, și preoteasa ei, Lulutza. Cu procurorii pe post de confesori, și cu serviciile pe post de Inchiziție. #MinunataLumeNouă.

PS: ăia de la iRealitatea îi dau tare cu #Metoo. Să înțeleg că și-au plătit dările către stat, și sunt mândri că au făcut-o și ei? 

UPDATE: nenea ăla cu Legea uită un lucru esențial: ”Termeni și condiții” într-un ”contract”-iar între mine și FB nu există, explicit, niciun contract!- nu reprezintă Legea. Orice contencios poate fi adus în fața unui tribunal. La FB este imposibil, când primești o ”sancțiune”. Pedeapsa este fără drept de apel. Ceea ce, nu-i așa, este un adevărat progres, nu? 

6 comentarii:

Doru Agafiţei spunea...

Trecătoare-s toate, Legea se include ...

Anonim spunea...

Foarte corecte observații. În curând, Legea! Ileana Cornea

Anonim spunea...

Iar te-au blocat? Cineva se joaca cu noi! Cred ca trebuie sa apelam la alta platforma de comunicare, sa-i lasam pe hatteri sa se urasca singuri, intre ei. Ileana Cornea

Constantin Gheorghe spunea...

Da, Ileana, m-au blocat din nou. Este deliberat. Am postat ceva acum, în care explic ce cred eu despre ce se întâmplă.

Anonim spunea...

Am citit. Ma gandesc sa-i bombardam cu postarea ta. Eu si alti cativa am distribuit. Eu sunt prea putin citita...Ileana C.

iulian spunea...

Ce scârbe. Şi citind ceea ce ai scris aici, ajung la concluzia că facebook e de câcat. Cât de câcat? Păi e ideea de nouă securitate, numai că la nivel mondial.
Ai "greşit", vin doi,3,4,5 "procurori"(pulifrici de pebfacebook, cărora nu le convine ce ai scris) şi te acuză de vinovăție (nu contează de ce eşti vinovat, ideea-i că eşti). Vine marele stăpân care spune "voi, pulifricilor de facebook ziceți că ăsta e vinovat? Da. Ok, cont blocat, la puşcărie."
Oare s-a inspirat facbook după statul de drept din România sau invers?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...