sâmbătă, 15 aprilie 2017

Iepurașii de Paști și fascismul social

Sincer, nu sunt fan Gabi Firea. N-am fost niciodată. Are ceva ce-o face dezagreabilă, la demersul ei public mă refer. Dar asta nu înseamnă că pot să trec cu vederea mizeriile spuse la adresa ei, războiul mediatic purtat de covârșitoarea majoritate a organelor de presă securistă-miloage, care trăiesc din bani aduși de ”sponsori” cu sacoșa. Trec peste imbecilitățile ălora de la PNL și USR, din Consiliu General. Săracii de ei! Mai dobitoci ca dobitocii cei mai dobitoci, ca să zic așa!
Ce energii s-au dezlănțuit în efortul de a denigra acțiunile organizate de primărie cu ocazia sărbătorilor de Paști. Ce insulte! ”Țărancă proastă!” ”Țoapă!” ”Pandelezează Bucureștii!” ”Moldoveancă împuțită!” Dacă vreți toată colecția, e suficientă o vizită pe HoitNews! Nu mai pomenesc de blogării și feisbuciștii ”progresiști”, ”conștiințe vii” ale societății civile. Care n-au înțeles nimic din felul în care funcționează, până la urmă, o societate, și de ce vorbim de existența unui ”contract social”. Nu degeaba am numit fenomenul ăsta de respingere a oricăror inițiative sociale ale ”statului”(da, Primăria Generală este parte a statului!”) drept ”fascism social”. Practic, manifestările organizate de Primărie sunt catalogate drept ”pomană socială” pentru ”asistații” știrbi, care sunt votanții PSD.
Și, ce să vezi! Azi, pe Calea Victoriei, o mulțime de oameni, marea lor majoritate tineri, middle upper class, fără glumă! Țoale scumpe, camere de luat vederi și aparate foto la fel de scumpe, biciclete, trotinete, copii bine hrăniți și îmbrăcați, prunci în cărucioare ultimul răcnet. Oameni cu fețe destinse, veseli, care se bucurau de ”pomana socială” a Primăriei. Ascultau muzică, instrumentală sau corală, își plimbau cățeii, priveau expoziția de fotografii, interacționau cu artiștii din stradă. Se simțeau în largul lor.
Printre ei, nu se știe cum, se strecurase, stingheră, și o pomanagioaică de-a lui Firea. O bătrână cu fața trasă, cenușie, care cerșea, ocolită, se vede treaba, de generozitatea tinerilor frumoși și liberi.
Ei bine, ajunși acasă, beneficiarii acestei ”pomeni sociale”, bine dispuși și destinși, vor deschide Internetul și vor mulțumi Primăriei-care a plătit toate astea de pe Calea Victoriei cu impozitele și taxele strânse în cea mai mare parte de la boșorogii știrbi și bășinoși-cu un sincer și recunoscător: ”Muie, Firea!”

Un comentariu:

Anonim spunea...

Keep calm, bre. La MSM e alertă că Găbița l-ar putea concura în 2019 pe Ciolannis şi, cum o moldoveancă are dublul crețurilor de pe creierul unui sas, s-au trimis ordinele corespunzătoare către detaşamentele de tufeccii. Atâta tot.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...