joi, 17 septembrie 2015

Spălătorii de cadavre



Gâdea și compania, în special prostul meu preferat, Radu Tudor, se dau de ceasul morții să acrediteze ideea că vinovați de criza ”refugiaților” sunt rușii, pentru că nu-l lasă din brațe pe Assad. Este una dintre cele mai josnice ”spălări de cadavre” din presa română, care oricum excelează în imbecilitate, servilism și incultură.

Faptele: doar circa 20% dintre ”refugiații” care se bat acum cu jandarmii unguri la granița Serbiei cu Ungaria sunt ”sirieni”. Pun ghilimele pentru că înțeleg că acum un pașaport ”sirian” este mai scump decât uncia de aur, iar turcii, și alții ca ei, și-au deschis tipografii, sub ochii blând-bovini ai ”autorităților statului”. Sursa principală de refugiați o reprezintă Balcanii de Vest: Albania, Kosovo, Macedonia, Serbia, Bosnia. Ei dau circa 60% din totalul ”refugiaților”. În nicio țară dintre astea rușii nu sunt o problemă. Kosovo și Bosnia sunt, practic, protectorate ale SUA și ale UE, gestionate de înțelepții birocrați euro-atlantici. Cât de bine sunt administrate se vede după dimensiunea exodului.

Apoi șuvoiul de refugiați a început să curgă după căderea lui Gaddafi. La care Rusia a fost complice, prin inacțiune. Acțiunea împotriva Libiei fiind declanșată de Sarkozy, Putin a preferat să tacă, și să meargă pe burtă, pentru a nu-și incomoda un aliat. Rezultatul: Rusia a luat o mare țeapă! A pierdut câteva miliarde de dolari, bani investiți în industria petrolului și sub formă de datorii neachitate pentru armamentul vândut celor de la Tripoli. Bașca faptul că au fost dați afară din orice fel de afaceri cu Libia. Și chinezii și-au luat-o cu acest prilej. A, și încă ceva: și porturile libiene erau deschise navelor militare rusești din Mediterana. Acum nu mai sunt.

Judecând după cele întâmplate în Libia, ce ar fi schimbat faptul că Moscova se retrăgea și din Siria? Nu mai existau refugiați? De ce? Căderea lui Gaddafi a însemnat sfârșitul bejeniei, sau începutul ei? De ce ar fi fost altfel în Siria? Apropo: nu rușii intervin în Yemen, altă sursă de belele. Acolo sunt delicații saudiți. Și e Raiul pe Pământ!

Occidentul a fost pus acum în fața consecințelor ticăloșiei și prostiei lui arogante. E doar un decont dintre cele multe pe care trebuie să le facă. Și nu este dispus să-și asume consecințele iresponsabilității sale. Cotele de refugiați sunt expresia incapacității lui de a recunoaște criza și de a ataca la origine cauzele ei.

Rețeta este cunoscută. Criza capitalismului, din anii 80, a fost rezolvată prin ”căderea comunismului” și extinderea piețelor în țările foste comuniste din Estul Europei. Cauzele crizei au rămas aceleași, dovadă ceea ce a început în 2007, și continuă de opt ani. Dar acum nu mai există loc de extindere a piețelor. Așa se va întâmpla și cu refugiații: o să vină un moment în care cotele obligatorii, impuse de Berlin, nu mai rezolvă nimic. Și ce facem atunci? Că nu vedem niciun plan.

Nu-i nimic: mai avem vreun an, și după aia, cu America avându-l drept președinte pe Donald Trump, se rezolvă totul. Radical!

5 comentarii:

Corneliu C spunea...

Bai carnat umflat si tiganesc, ba tu esti un analizd de talie cozmica bai.
Totusi, te sfatuiesc sa nu te certi cu pretenii de la Hantena 3, ca te sterge Badea da pe feisbuci, haules.
Io zic mai bine faci tu prorus o masa rotunda cu proamerecanii aiea da la gedese si bagati la fuale si beti pana va puneti da acort.
Sub masa.
Ai siktir si Ciusi dan Jarmanea!

andrei spunea...

mie imi place cum a scris!!!

Nicolae Nicu spunea...

Împărtăşesc aceleaşi opinii în chestiune cu autorul articolului. De altfel, lucrurile sînt într-atît de clare, încît numai cei de rea credinţă şi simbriaşii metropolelor minciunii şi manipulării opiniei publice pot nega adevărul, evidenţa faptică. Prostia sau bădărănia unora dintre ei e la ea acasă. Ca sămînţa nedigerată.

Anonim spunea...

Ați atins un nerv dacă a apărut o janghină de serviciu/ii.

Aveți cumva link-uri spre articole cu estimări privind țările de proveniență ale migranților ?

R. Tudor sigur ar vrea să intre în politică și se metamorfozează în cel mai mare și mai tare neocon băștinaș, concurența e slabă și crede că, dacă le merge atît de bine în America...

Rusia lui Putin nu pare dispusă să piardă Siria, ofensă nemaipomenită pentru că, spre deosebire de Ucraina și Georgia, aici avem o dovadă de proiecție a puterii ruse mult mai departe de vecinătatea imediată, într-o zonă fără etnici ruși și dominată copios de americani care se credeau stăpîni absoluți. Faptul că nici riscul antagonizării Turciei nu pare să-i descurajeze pe ruși e alt semn rău. Pe de altă parte, neoconii se bucură, în sfîrșit există și acțiuni reale întreprinse de Rusia pe marginea cărora pot vitupera. Pe de altă altă parte, tot ce fac rușii e mult mai coerent și minciunile politicii externe americane, bîțîielile de găină beată, par tot mai ciudate și ipocrite prin comparație. Mai ales că nu mai controlează total narațiunea de cînd cu succesul RT.


Constantin Gheorghe spunea...

Conumishu: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3240010/Number-refugees-arriving-Europe-soars-85-year-just-one-five-war-torn-Syria.html

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...