sâmbătă, 28 martie 2015

Cultura bunului plac



Ce face ANAF acum nu este cu nimic mai rău decât ce face DNA. Și reflectă un anume fel de cultură instituțională, care nu este nouă în România. Este cultura bunului plac. Cultura celor care se cred Dumnezeu, care nu dau socoteală nimănui, care taie și spânzură, făcând din domeniul pe care îl păstoresc moșia lor. Este un soi de privatizare perversă a statului.

Evident că nu setea de dreptate îi animă pe ăia din DNA. Nu, ei sunt niște golani cărora li s-a urcat puterea la cap. Cum nu setea de corectitudine îi mână pe ăia de la ANAF, alți idioți cărora puterea li s-a urcat la cap.

Câtă vreme ăștia, și alții ca ei, nu vor primi o replică dură din partea societății, nu se vor potoli. Oricum în locul unui regim totalitar, cel comunist, ne-am pricopsit cu o mulțime: SRI, DNA, ANAF, ANI, și lista este lungă.

Într-o democrație Parlamentul ar trebui să ne apere de abuzurile acestor derbedei. Dar noi tocmai ce nu mai avem Parlament. Suntem fără apărare, sclavii acestor golani. Dorința de a vedea sânge de politician pe pereți începe să ne coste usturător. Și este doar începutul durerii. Răul cel mare urmează să vină.

Dar noi nu mai suntem o națiune. Suntem o gloată. Care nu înțelege nimic din ceea ce se întâmplă, și nici nu vrea să înțeleagă. Care nu știe ce-i aia solidaritate, ce-i aia responsabilitate. Dacă moare și capra vecinului este mulțumită și fericită. În rest, Dumnezeu cu mila...

PS: ce dovadă mai bună a faptului că suntem un popor de cretini? Iar au apărut ăia cu ”Jos comunismul!” În țara în care se exprimă violent cea mai dură formă de de capitalism sălbatic!

3 comentarii:

Nicolae Nicu spunea...

Ăia cu "Jos Comunismul"? Păi, ăia sînt o turmă de strînsură, că masă de manevră nu merită să fie numiţi, nişte fomişti ai conştiinţei şi respectului de sine, care, pentru o hîrtie de 50, şi-ar huidui şi mamele în piaţa publică. Că, altfel, n-ar avea altceva mai bun de făcut, decît să piardă timpul pe străzi? Adicătelea, cum devine chestia asta, senatorii votează cum vor, cum le dictează conştiinţa, e dreptul lor suveran să o facă, e chiar o obligaţie legală şi politică pentru ei, căci este chiar expresie a suveranităţii statului, iar pentru că ei au votat altfel decum a cerut DNA-ul(?!!), altfel decum şi-ar fi dorit SRI-ul(!!), altfel decît şi-a dorit(!!) preşedintele, altfel decum a vrut PNL-ul, şi, mai ales, altfel decum au dictat(!!!) ambasadele SUA, Britaniei şi Olandei, cozile astea de măciucă vin în stradă şi strigă, ei?!, "Jos Comunismul" la adresa Senatului? Păi, cine, de fapt, se face vinovat de "comunism" în toată tărăşenia asta? Cei care fac opinie separată, adică Senatul României? Cît de tută să fii să pretinzi aşa ceva? Cît de curvă să fii să te aliezi cu străinii, de fapt cu ocupanţii propriei tale ţări, împotriva instituţiei sale fundamentale? E, uite, de-ai eu nici nu mai cred că Dan Şova este vinovat. Şi, încep să cred că nu numai el!

Anonim spunea...

gheorghe chiar daca nu ti-a placut atunci cind am scris prima oara astazi ai confirmarea faptului ca aia care i-au dat bani lui ceausescu sa faca industrializarea au stiut ce vor obtine prin muterea taranilor in orase. o masa de manevra prin care pot face orice. taranii nu au in spate nimic: zero constiinta nationala, zero constiinta sociala, zero memorie a timpului....etc. niciodata zerourile n-au fost mai perfecte! cei care au avut puterea sa ajunga oameni sint cel mult 5%. cu totii cei care pot fi numiti romani si oameni asa cum trebuie sa fie sint 10%. nu stiu daca ne putem salva cu atit! ultimii 25 de ani sint un argument impotriva unei astfel de sperante. prostia este efectiv prea mare! prostia cu comunismul din mintile lor intunecate spune totul!

Nicolae Nicu spunea...

Şi, mai mult decît atît, cei ce le-au dat bani ăstora de azi ca să îi mute pe ţăranii şi pe medicii României în... Occident, cu statut de slugă la porţi străine, pe meserii de căpşunar şi ştergător la cur de babă damblagită, au ştiut ce vor obţine pînă la urmă: o masă alienată, manipulată pe facebook.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...