sâmbătă, 21 martie 2015

Care te bagi?



RIP PSD! Care te bagi să punem de-un nou partid de stânga, social-democrat? D-ăla clasic, bătrânesc, nu miciurinisme ”social-liberale”, care sună ca dracu. Dacă nimeni în partidul ăla n-a aflat că producerea bogăției și redistribuirea ei între capital și muncă sunt procese concomitente, ce dracu mai avem de discutat? De 25 de ani așteptăm ca niște unii să producă bogăție, și apoi să ne alegem și noi, proștii, cu ceva. Și până acum ne-am ales cu o pulă. Iar Ponta și ai lui ne promit tot o pulă. Asta e! Le arătăm și noi deștu, în semn de recunoștință, și ne vedem de ale noastre. Deci, care te bagi?

8 comentarii:

T-Rex spunea...

Nu cred ca PSD s-a declarat vreodata "de stinga", desi suna ca apartin stingii, prin afilierea la stinga europeana. Cum si stinga are 100 shades of grey, ca e la moda, PSD e cind pe centru, cind la dreapta centrului. Chiar Codul asa fiscal nou pare sa fie o capodopera liberala. Nu l-am citit insa sa ma pronunt exact, spun si eu ce aud in presa.

In Romania insa E NEVOIE DE O STINGA autentica, care sa aiba obiectiv reducerea saraciei, cu planuri concrete, si care sa includa atit masuri de dezvoltare a economiei, dar cu accent pe redistribuirea bogatiei, pe familie, pe cei dezavantajati. Asta se face cu scutiri de la taxare pe categorii, si cu mai multi bani pentru cei saraci luati tot prin taxare de la super-bogati. Se maninca cu proiecte de infrastructura care sa-i ajute pe saracii din sate, cu racordare la canalizare, si apa potabila in primul rind. Ce tara europeana e aia cu jdemii de oameni cu WC in curte si fara aa potabila de la o sursa controlata de primarie?

Anonim spunea...

Ideea nu e noua dar e greu de realizat,pentru asta trebuie ,notorietate(au mai incercat si altii sa faca partide si au dat chix),experienta politica si discurs ,oameni corecti vezi PPDD (e doar un ex de partid dar nu de stanga)a luat 20% si dupa aia au migrat ca niste derbedei si nu in ultimul rand BANI,pentru sedii de partide,salarii e exact ca o afacere chiwr daca e de stanga(si PCR avea trezorier numai ca se numea altfel).
Sa spunem ca toate astea le avem ce facem cu sforarii din securitate care te pun pe butuci dupa interesele lor?
Trebuie gandita ca lumea o astfel de idee nu asa pe un site ,ca la scoala cu hartia si creion chiar daca acum se numesc tableta si stylus.

Fluieratorul spunea...

Ma bag. Dar daca iar stam ca prostii si asteptam sa ne alegem cu ceva din ce fac altii, in loc sa punem mina sa facem si noi ceva, ca o comunitate serioasa, sa vrem si noi ceva ca popor, ma scot. Ca sint plictisit de vaicarisme si de traisti si miini intinse. Vrem sa ne ajute cineva? Mai intii sa ne ajutam singuri, sa ne hotarim in ce directie vrem sa mergem.

Nicolae Nicu spunea...

Îmi pare rău pentru dezamăgirea oamenilor de bună credinţă care au crezut şi mai cred în PSD. Măcar de la ţărănişti, liberalişti şi alţi d-ăştia nici Ăl de Sus nu are pretenţii de altruism social. Spun că îmi pare rău pentru respectivii oameni, fiindcă social-democraţii s-au dovedit a fi, nu de-acum şi nu de 25 de ani, ci de 125, adică încă din născare, nişte uzurpatori ai purpurei proletare şi cei mai fervenţi şi mai radicali arendaşi ai proprietăţii capitaliste, zbiri zeloşi ai regimurilor de ocupaţie politică şi economică. Cine are convingeri şi idealuri de substanţă socialistă are datoria politică să înţeleagă acest adevăr: socialismul se potriveşte partidului social-democrat, oricare ar fi el, ca nuca în perete, cum zice românul. Sau, cum ar fi spus Stalin, ca şaua pe vacă!

v.b. spunea...

Da' un partid liberal corect, d-ala caruia sa ii pese de concurenta reala si pe servicii dar si pe piata de munca? De retributia corecta a muncii?

Ca inainte de a veni sa-i spui muncitorului "uite iti dau un ban in plus pentru ca imi pasa de tine", ar fi bine sa te asiguri ca primeste o retributie cat de cat corecta. Si, la fel, servicii publice rezonabile.

Altfel iti spune pe buna dreptate unde sa-ti bagi mila ta.

v

Anonim spunea...

este o idee buna insa cu cine il vei face?! cu tantalai care o vor tine mai departe cu vestul lor iubit?! cu unii gen floieratorul care a ajuns prin germania si nu este in stare sa vada nimic?! el ar fi trebuit sa fie primul care sa-ti scrie despre plasa cu germania si nenorocirile de acolo insa nu se intimpla. tot el ar fi trebuit sa fie primul care sa-ti spuna ca-n vest nu mai exista stinga de mult timp iar schroeder a fost mai de dreapata decit mama dreptei distrugind definitiv statul social si condamnind clasa de mijloc la disparitie. asa vrea sa fie insa nu vad cum din cauza calitatii scazute a romanului de astazi si a putinatatii stiinte de care dispune. dupa cum vezi sint cei mai bucurosi cind vad arestati si condamnati. nici nu se uita sa vada ce este corect sau nu. este un dezastru!

Anonim spunea...

Este simplu să ai o dorință de a coagula o mișcare a nemulțumiților față de situația actuală, indiferent că vrei să o îndrepți spre stânga sau spre dreapta. Problema este că „mesele” nu mai mișcă. Au murit. Mai bine spus se simt așa de bine în această mlaștină călduță a comentatului din fața tastaturii încât o numesc „atitudine”.
Dar drumul de la tastatură până în stradă este infinit de lung. Iar când există și varianta să și suferi un pic (sau un pic mai mult) dacă insiști să-ți aperi interesele în fața reprezentanților puterii (vezi cazul Pungești), se taie toți ca maioneza.
Vrei să schimbi ceva? Începe cu tine (eu am început deja): ia-ți suveranitatea înapoi! Îndreaptă-ți coloana „verticală” (ca să citez un clasic în viață) și luptă-te cu cei din imediata ta vecinătate. Pune-i la punct pe cei incorecți, chiar cu riscul să „ți-o iei pe coajă” și postează rezultatele pe net. Cred că ai văzut deja filmulețe postate de oameni care au luat atitudine - față de polițiști incorecți, de controlorii din mijloacele de transport care favorizează „minorități conlocuitoare” și ai apreciat ce au făcut. Este un început.
Un alt pas este crearea împreună cu alții care au atitudine similară cu a ta (chiar dacă nu sunt de stânga) a unui site comun, căruia să-i facem toți reclamă pe blogurile sau site-urile pe care le administrăm și de unde să demarăm acțiuni concrete. Mici dar dese, pe principiul piecăturii chinezești, și concentrate pe câte una dintre problemele actuale ale societății, sau pe una dintre instituții (abuzurile recente ale ANAF, de exemplu).
Iar când se va aduna masa critică, nu va trebuie să te mai rogi de nimeni să ți se alăture ca să faci un partid, căci vom avea cea mai amre forță posibilă: SOCIETAEA CIVILĂ. Fără organizare ierarhică, cu slabe șanse de a fi deturnați de la scopuri - deoarece, nedorind puterea, nu devenim corupți de ea.
Iar dacă dorești o formă de organizare politică, îți dau o sugestie: înscrie-te în PSD și dinamitează-l din interior!
Cu deosebit respect pentru cailtatea articolelor pe care le publici,
Staicu Sorin

Anonim spunea...

Se poate face cate ceva,chiar un partid nou...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...