miercuri, 4 decembrie 2013

Cu sânge rece, sau luciditatea răului

 
 
Începe o perioadă mizerabilă a relației între Palate; nu că până acum ”coabitarea” ar fi fost un model de responsabilitate, doar că nebunia atinge deja paroxismul la băsescu. Pentru că nebunie este ceea ce vrea să facă în cazul Bugetului. Ar fi însă prea simplu să punem totul pe seama nebuniei personajului, nebunie evidentă pentru oricine are ochi de văzut și minte de judecat. Dar nebunia este dublată-deloc paradoxal!- de o luciditate a răului și a urii cum, sincer, nu are echivalent în istoria modernă a României. Nimeni nu a făcut rău românilor cu premeditare, cu atâta sânge rece, cu atâta determinare și iresponsabilitate, cu atâta minuțioasă planificare precum traian băsescu.
 
Nu am înțeles și nici n-am să înțeleg de unde atâta ură față de națiunea asta la traian băsescu. Pentru că, e evident, băsescu ne urăște. Nici măcar scuza că vrea să ne facă bine cu forța nu există. El nu vrea nimic pentru români; îl doare în cur de ei și de nevoile lor, de visele și de așteptările lor. A scos măcar un cuvânt despre faptul că, în acești nouă ani de când este președinte, sărăcia, numărul săracilor, au crescut dramatic în România? A avut măcar o tresărire atunci când în țara pe care o conduce s-a murit la propriu de foame? Este o rapace pasăre de pradă, bolnavă de putere, și atât. Românii nu puteau face o alegere mai proastă decât asta. Și, de parcă le-a luat Dumnezeu mințile, l-au mai ales o dată!
 
Acum este prea târziu să mai facem ceva împotriva lui băsescu. Putem face însă două lucruri. Primul, să nu o luăm noi razna, și să  ne pregătim pentru a curăța statul, instituțiile sale, de moștenirea lui otrăvită. Și, în al doilea rând, să ne asigurăm, constituțional, legal și instituțional, că episodul ”băsescu” nu se va mai putea repeta.
 
Ca să lichidezi un asasin cu sângere rece, trebuie să dovedești, la rândul tău, sânge rece. Măcar asta să fi învățat în anii ăștia...

3 comentarii:

Scrie opinia ta spunea...

"Acum este prea târziu să mai facem ceva împotriva lui băsescu. "

Aiurea! E prea tarziu pentru lasii carora le'am acordat votul anu' trecut.

Pentru ca lasii si prostii au avut asteptari legate de coabitare, decenta si altele. Nu ei ne explicau doct ca Basescu nu mai poate face nimic, nu mai reprezinta nimic, doar taie frunze la caini cateva luni(sanchi, era vorba de 2 ani cand prostii si lasii explicau asta doct)

Prostii si lasii au primit vot sa scape de Basau si sistemul lui ticalosit. Nu sa koabiteze sau sa ne explice cat de tarziu e acum.

Iar prostii si lasii si'o vor lua inca si mai rau de la Basau, pentru ca pana la urma o merita cu varf si indesat, nu atat pentru nu stiu ce invinuiri inchipuite ci pentru prostie si tradarea oamenilor care i'au votat si si'au pus speranta in ei.

Valentin Berceanu spunea...

Că le-a luat Dumnezeu mințile unora (mulți) dintre ei sunt de acord, dar eu unul refuz să recunosc că Băsescu ar fi fost vre'un moment președinte legitim al României în acest al doilea, fals, mandat. Diferența la care s'a ales este infimă comparativ cu ce mijloace au avut atunci la îndemână pentru fraudarea alegerilor. Gândiți-vă numai ce capacitate au avut numai la ultimele locale unde, pentru Boc, au întors un deficit de 10 procente în 8 ore.

Anonim spunea...

Treziti-va romani.El este un tatar-bisnitar, care nu iubeste acest popor,Tatarii sunt oameni buni la suflet, el este o uscatura

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...