duminică, 27 octombrie 2013

Monstrul secret


 
Sunt din ce în ce mai îngrijorat de rolul nefast pe care îl joacă serviciile secrete în viața noastră. Intruziunea lor este favorizată, pe de o parte, de avansul tehnologic, accelerat de revoluția digitală, și, pe de altă parte, de ieșirea lor de sub orice fel de control democratic. Serviciile secrete s-au autonomizat, și acum sunt parte a luptei pentru putere, atât în interiorul țărilor în care activează, cât și în afara lor.
 
Scopul lor? Îmbogățirea! Este o luptă pentru bani. Și în această luptă cine are informațiile, are și acces la bani. Iar când ai la îndemână resurse practic nelimitate, resursele statului, când legile sunt făcute pentru tine, când poți asculta, urmări și elimina pe oricine, ți se urcă la cap! Sunt departe vremurile în care CIA făcea oarece comerț cu droguri și arme, pentru a-și finanța acțiunile ilegale, pentru a scăpa de controlul politic și al societății civile. Atunci se serveau de mediul interlop, acum sunt liderii lui, oamenii care decid cine câștigă și cine pierde.
 
În spatele atacurilor tot mai virulente la adresa politicului și a democrației se află serviciile secrete, care vor să nu mai depindă de nimeni. Cu cât politicul, și democrația, sunt mai urâte și mai discreditate în ochii oamenilor, cu atât puterea lor este mai mare, și afacerile lor, mai bănoase.
 
Sunt convins de amestecul serviciilor noastre de informații în procesul electoral, atât în 2004, în 2007, la prima suspendare a lui băsescu, în 2009, la realegerea lui băsescu, în 2012, în eșecul referendumului de destituire a aceluiași băsescu. Sunt convins că, în cazul Sorin Alexandrescu, Bodu SRL era o firmă sub acoperire a SRI, și ea trebuia protejată, prin scoaterea din joc a Antenelor. Sunt convins că Marta era, ca și Blejnar, omul serviciilor, care protejau firmele serviciilor. Sunt convins că mărirea și decăderea ”regilor asfaltului” are legătură cu interesele serviciilor secrete. Tot felul de indivizi care fac lobby prin România au legături cu serviciile din țările lor, dar nu pentru a servi națiunile din care provin. Pentru acești indivizi interesul național nu mai are de mult sens, nu mai înseamnă nimic. Este procesul de privatizare a statului dus la extrem.
 
Următoarea revoltă generalizată nu va fi nici împotriva capitalismului, nici împotriva ticăloșilor politicieni, nici împotriva altora de acest gen. Nu, următoarea revoltă va fi îndreptată împotriva acestor sforari din umbră, care au dus lucrurile mult prea departe. Adevărata amenințare la adresa securității naționale a statelor n-o reprezintă nici ”terorismul”(motivul invocat de servicii pentru a-și extinde la cote inimaginabile puterea și controlul asupra vieții cetățenilor), nici sărăcia, nici criza economică, nici deficitul de democrație, ci tocmai aceia care sunt puși s-o apere.
 
Sincer, nu văd cale de ieșire din această situație! Am ajuns sclavii acestor indivizi, care au drept de viață și de moarte asupra noastră, la modul propriu. Și nu ezită să folosească orice mijloace pentru a îndepărta pe oricine consideră ei a fi o amenințare la adresa intereselor lor. De frică, din prostie, din nepăsare, am creat un monstru, care a scăpat de sub control. Și acest monstru ne va distruge, dacă nu-l distrugem noi, până nu va fi prea târziu...

4 comentarii:

THINKAGAINRO spunea...

Excelentă analiză! Am savurat fiecare cuvant si am recitit totul de vreo 6 ori!
Românii nevinovați au vrut in decembrie 1989 să dispară TOTALITARISMUL!L-au omorât pe Ceausescu si au implementat cel mai al dracului sistem represiv-tortionar-genocidal din lume!E discret si e format din procurori-judecatori-jurnalisti-politicieni-oameni de afaceri-activisti de partdi-postaci platiti!
Cine e împotriva SISTEMULUI e radiat imediat! A se vedea cazul BARBUCEANU!

Anonim spunea...

Ziua buna,
Intamplarea face ca in ziua in care dumneavoastra publicati acest articol la Brasov sa apara in piata (unde se aduna manifestantii pentru RM) prima referinta de gen: "SRI, fa-te ca lucrezi!". Foto cu afisul puteti gasi pe grupul de facebook Save Rosia Montana Brasov.

4D Printing spunea...

La cit de monitorizata e "libera exprimare" trebuie sa fii precaut cind iti dai cu parerea. Poate nimeresti intr-o Prisma din care nu mai iesi. Sau intri intr-o baza de date si iesi pe niste liste dupa ce masina ruleaza niste SQL: Maninca icre negre. Bea Pinot Noir. Poarta ceas Citizen. Conduce Cadillac. E homo. Consuma marihuana. E impotriva Rosia Montana. Suficiente date care fac multi bani si pe care corporatiile si politicienii le pot folosi ca sa scoata si mai multi bani.

Aia de la Secu erau mici copii la capitolul monitorizare/urmarire. Fraieri. In loc sa dea cu bastonul puteau sa faca bani. Romantici securistii de alta data!

Interesat ca i s-a sculat doar lui Orban din Blocul Estic sa-l ia la intrebari pe Licurici. Restul fericiti ca ii baga cineva in seama. Domne', mai ales ca-s Presedinte, sunt onorat sa fiu ascultat de Fratele mai Mare. Nu am nimic de ascuns!

Anonim spunea...

"Scopul lor? Îmbogățirea!"

dar stapinii ce vor? slugile musca momeala si le fac drumul de care au nevoie si pe care desigur ca nu-l pot deduce. astia sa se intrebe ce vor face stapinii cu ei in clipa in care nu vor mai avea nevoie de ei.

"Sincer, nu văd cale de ieșire din această situație! Am ajuns sclavii acestor indivizi, care au drept de viață și de moarte asupra noastră, la modul propriu. Și nu ezită să folosească orice mijloace pentru a îndepărta pe oricine consideră ei a fi o amenințare la adresa intereselor lor. De frică, din prostie, din nepăsare, am creat un monstru, care a scăpat de sub control. Și acest monstru ne va distruge, dacă nu-l distrugem noi, până nu va fi prea târziu..."

corect! a existat de zeci de ani posibilitatea sa aflati despre ce este vorba insa ati preferat povestile cu feti frumosi de vest. acum vine nota de plata in mod logic. chestia cu salvatul este f tirzie iar ea nu poate veni decit de la alte popoare neeuropene care nu s-au lasat pacalite dupa modelul romanesc care cred c-a ajuns un standard.

http://www.youtube.com/watch?v=3LSY3wVuASg&list=FLAPSWoTHNKYzixGl6izTrdA&index=168

lumea din vest de ani buni nu mai discuta despre lucruri de genul asta de frica. e ca la noi in anii 50.

http://www.youtube.com/watch?v=bM2Ql3wOGcU

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...