miercuri, 21 august 2013

O zi istorică

 
 
 
Voi fi scurt. Azi este o zi istorică în perioada post-decembristă: ziua în care un premier nu-i răspunde la telefon președintelui României! Știu, nici Ion Iliescu, nici Emil Constantinescu n-au fost fericiți, în anumite momente ale mandatelor lor, cu premierii pe care i-a avut țara. Motivele nici nu contează. Dar ruptura nu a fost niciodată atât de radicală ca asta, culmea, într-o relație guvernată de un Pact de coabitare, girat, cel puțin declarativ, de mahării UE.
 
Ce l-a determinat pe Ponta să facă o ruptură atât de radicală, care îi provoacă evidente insomnii lui băsescu? Nu știu. Încă...Dar răspunsul depinde de alte câteva răspunsuri la niște întrebări care nu s-au pus cu adevărat până acum. Prima: Ponta a fost în SUA. Dar a fost unde zice că a fost, adică la Miami? Doi: știind despre existența consilierului lui Ponta, gen. Wesley Clark,  poate spune cineva cu cine s-a întâlnit în SUA, și ce anume teme au avut aceste întâlniri?
 
De ce este atât de nervos băsescu? Ce semnale a primit de la Washington? Ce garanții a primit Ponta, dacă își permite să-i râdă în nas lui băsescu? Ce semnal a vrut să-i transmită aceluiași băsescu Dan Voiculescu, de pe plaja Miami din...Cipru?
 
Sunt și alte întrebări. Cert este un lucru: băsescu va plăti extrem de scump mizeriile pe care i le-a făcut lui Ponta. Așa e când puterea ta depinde de o Mare Poartă. ”Sultanul” te poate mazili când ți-e Mișcarea Poponară mai dragă! Din să nu uităm: prețul mazilirilor și numirilor îl plătim noi! 

3 comentarii:

Scrie opinia ta spunea...

Wishful thinking,

Basau mai caroteaza cateva zeci pana sa'i vina sorocu'. Chiar si dupa ce pleaca de la Cotroceni mira'm'as sa nu le faca zile negre prin cozile de topor din CCR, DNA, ANI, CSM SRI, SIE si mai ales UE si USA.

Odata ce'a pupat papucu sultanului, nu'l mai vad pe Ponta de acte de mare vitejie. V'a astepta cel mult sa'i fie aruncata o coaja de paine cand Sultanu' va avea nevoie de el. Pana atunci serveste Basau.

Asa'i cu slugile.

Unknown spunea...

Interesante ipoteze.
Înţeleg, însă, că pentru noi, poporul, în esenţă nu se schimbă nimic. Se schimbă doar prestatorul de servicii sexuale pentru Marele Licurici.
Ce ziceţi, nu ne-ar fi util, şi nouă, un corespondent al lui Victor Orban ?

Anonim spunea...

Stimate domnule Gheorghe,
Felicitari ca reveniti cu comentarii. Se simtea lipsa lor. Aveti o gandire profunda si cuprindeti multe aspecte ale problemelor, ce lipseste multor analisti si comentatori

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...