luni, 25 martie 2013

Adevăratul urmaș al PCR

 
 
 
Așa cum scriam cu ani buni în urmă, prin 2007, traian băsescu este adevăratul urmaș al lui nicolae ceaușescu. Cele petrecute în ultima vreme cu și în PDL mă fac să afirm că și acest partid, condus fără scrupule de traian băsescu, și folosit fără rușine pentru atingerea obiectivelor sale personale, este unicul urmaș al PCR.
 
Ca și PCR, și PDL este un partid oportunist, fără ideologie, un partid care a urmărit un singur scop: luarea și exercitarea puterii. PCR nu a fost un partid de stânga, nici marxistă, nici ne-marxistă. PDL nu a fost, la rândul lui, nici partid de stânga, nici partid de dreapta. PCR a început ca un partid stalinist, deci totalitar, a continuat ca un partid tiermondist, în anii ”liberalismului” ceaușist, și a sfârșit ca un partid totalitar, odată cu ceaușescu. La fel și PDL: a pornit ca o dizidență fesenistă, a continuat ca un soi de partid social-democrat, cu un program ultra-liberal, care a eclipsat la acest capitol partidele de ”dreapta” din guvernarea CDR, PNȚ-CD și PNL, și a trecut, în 30 de secunde, de la stânga la dreapta, la comanda lui băsescu.
 
PDL a fost un partid minor, ca și PCR. O conjunctură bizară, și veșnicul oportunism românesc, au făcut din PDL, pentru puțină vreme, un partid obez. Ce căutau 4 milioane de oameni în PCR? Unde au dispărut toți în noaptea dintre 22 și 23 decembrie 1989? Câți dintre ei erau cu adevărat de stânga? Nu mă obosesc să repet întrebările și pentru PDL...
 
Sigur, putem continua cu analogiile, inclusiv în privința rolului nefast jucat de existența unor Elene în viața lideruilor PCR și PDL. Dar ce folos...Realitatea este că avem în fața noastră un partid totalitar, cu un lider, chiar dacă informal, totalitar, lipsit de ideologie, de proiect, care nu știe decât un lucru: cum să folosească puterea în folosul celor de la vârful lui. Cum nu mai poate fi la putere, el se destramă ca un fum.
 
Ca și PCR, nici PDL nu-și mai are locul în viitorul politicii românești. Or fi fiind odioase, în anumite aspecte ale acțiunilor lor, atât PSD, PNL și PC, om avea destule de reproșat lui Ponta, Antonescu, Constantin și Voiculescu, dar măcar sunt partide, și se comportă ca atare. PDL e doar un epigon al PCR, și încă unul prost. Din partea mea, cu cât dispare mai repede, cu atât mai bine pentru toți. Cât despre băsescu, el se îndreaptă cu pași mari către spitalul de nebuni, unde va sfârși târând un pantof cu sfoara, și scriind scrisori parlamentului de pe Marte...

9 comentarii:

Karakas spunea...

Lectia din Cipru nu ne aduce nimic nou in ce priveste efectele globalizarii. Investitiilor straine produc "bubbles" in tarile "globalizate", pentru ca apoi investitorii sa se retraga rapid din acele piete, lasind in urma praf si pulbere...sociala. Artizanii globalizarii, "dreapta" internationalista, au facut din teoria pietelor-libere o dogma pe care, daca cineva cuteza sa o critice, erai imediat etichetat "vrajitor comunist" si "ars" ideologic in public de presa "libera", de fapt porta voce propagandista a sectorului privat.

"Pietele libere" nu puteau sa aduca profiturile uriase pentru acesti investitori daca nu exista o alta dogma: cea a liberei circulatii a capitalului. FMI si dascalii "democratiei" capitaliste au fortat multe guverne slabe sa isi asume dogma ca parte a "tranzitiei".

http://www.nytimes.com/2013/03/25/opinion/krugman-hot-money-blues.html?ref=global-home

pacos spunea...

Orice partid are ca obiectiv luarea si exercitarea puterii. Indiferent ca se numeste PSD, PDL sau PNL. Problema e ce face cu puterea.

De 23 ani partidele din Romania nu au avut alta tinta decat puterea. Mai multa sau mai putina, dupa posibilitati si dupa bugete, dupa cat de smecheri si de hoti au fost cei care, intr-un fel sau altul, le-au condus.
Toate au fost folosite de catre lideri ca platforme de lansare pentru ei, pentru familiile lor, pentru beizadele, pentru acolitii lor. Calcand peste principii, ideologii, votanti, aliante, Constitutie, etc.
Marele machitor n-a facut altceva decat sa ridice stacheta. Sa scoata tot ceea ce putea sa scoata din aceasta pozitie. Sa perfectioneze aceasta "arta".

PDL a fost un partid minor, dupa cum bine spuneti. Cu toate astea, atat PNL cat si PSD au fost aliatii acestuia. Si n-au contat nici ideologiile, nici porcariile facute de machitor, nici hotiile. Doar puterea si exercitarea acesteia. Pe spatele nostru, al fraierilor votanti, mari iubitori de ideologii.

Tot ceea ce se intampla astazi in viata politica a tarii e odios. Toate jocurile astea de glezne, toate atitudinile astea de fals combat, absolut totul. Dar cel mai odios e faptul ca sunt unii care, in loc sa inchida nebunul, ne spun ca cel mai bine e sa-l lasam in pace. Pentru ca nebunul sa-si termine "opera", recompesat fiind pentru asta cu casa, masa, masina si garda personala.



Valerius spunea...

1). „PCR nu a fost un partid de stânga, nici marxistă, nici ne-marxistă.”

Dar PSD este (partid de stânga) ? Care-i criteriul prin care stabilim asta ? Prin „ideologia” declamată, prin autodefinire ? Dacă da, atunci şi PCR a fost partid de stânga.

2). „PCR a început ca un partid stalinist”

Dacă n-aş fi apucat vremea „democraţiei” capitaliste de după 1989, aş fi putut gândi posibilitatea ca un partid comunist să „înceapă” în mod ne-stalinist, aşa-zicând „democratic”.
Experienţa de atunci (din epoca lui Stalin), ca şi cea de după 1989, dovedeşte că sistemul „democratic” capitalist nu permite un partid care pune în discuţie însăşi esenţa acestui sistem. Dimpotrivă, permite manifestările de extremă dreaptă, de care, dacă va fi nevoie, se va folosi, pentru a-i face treburile murdare (de exemplu asasinarea comuniştilor). Virgil Zbăganu (aş paria că i-aţi citit cartea „Secolul XXI va fi comunist sau nu va fi deloc”) a încercat înfiinţarea unui partid comunist nestalinist, dar a plătit cu viaţa. Mai suntem, încă, în viaţă un număr de oameni care dorim înfiinţarea unui partid comunist, în cadrul regulilor sistemului capitalist, ale democraţiei burgheze. Dar nu ni se permite, motivându-se că un astfel de partid ar pune în pericol securitatea statului. Evident, ei nu se tem de o forţă militară de care nu dispunem, ci de puterea ideilor, de posibila susţinere pe care ar putea-o avea din partea nedreptăţiţilor sistemului. Le este frică, precum Dracului de tămâie, de „fantoma” care ar putea bântui din nou prin Europa. Un om curajos, care se străduieşte să stabilească legături între cei cu opţiuni comuniste, ne comunica recent că i-au fost blocate mai multe conturi de email, pe motivul că "S-a detectat activitate suspecta in contul dvs."

Toate celelalte partide permise de actualul sistem cântă oda capitalismului, a plutocraţiei drapate în faldurile mincinoase ale „democraţiei”. Că democraţia aceasta este mincinoasă s-a putut constata şi din experienţa umilitoare pentru milioane de alegători în deznodământul recentului referendum pentru demiterea lui Traian Băsescu din calitatea de Preşedinte al României, precum şi din evaluarea luării deciziei prin voinţa majorităţii electoratului ca fiind „tirania majorităţii”, de către ambasadorul celui mai „democratic” stat din lume.

Între Traian Băsescu, acela care declară că preferă să i-o sugă Marelui Licurici, şi Victor Ponta, care vine cu poruncile în plic de la Barroso, diferenţa este neglijabilă.

Anonim spunea...

PDL e deja "passe". Fiti atenti la minciunile vanturate de fondatorii "Miscarii populare". Teama mi-e ca multi pesti se vor prinde cu acest nou navod de pescuit in ape tulburi.
Din pacate!

Anonim spunea...

Gheorghe, adevarul este ca nu basescu o sa ajunga la spital ci tu. Pe bune, stiu ca solda lui Voiculescu nu-ti ajunge, dar poti sa faci si altceva sa mai castigi un ban.

Valerius spunea...

"Gheorghe, adevarul este ca nu basescu o sa ajunga la spital ci tu."

Cum puteţi fi atât de rău ?
Doar din dragoste de Băsescu ?

Anonim spunea...

sigur ca pcr a fost de stinga! atit timp cit ne-a permis existenta la un nivel pt ziua de astazi incredibil fata de vestul ala luminos al romanilor fara minte se poate spune c-a fost de stinga cu siguranta si romanesc nu internationalist. astazi nu exista decit dreapta globalista si care ne foloseste ca sursa de venit sau ca un fel de materie prima. omul este sursa de profit si primul obiect consumat in societatea de consum. sa-mi scrieti si mie astia de provenienta taraneasca cind o sa aveti voi sansa de-a ajunge ca pe vremea pcr doctori profesori ingineri si sa se umple toate fabricile si instututiile cu voi asezati pe posturi mari! intre timp pt ca nu aveti minte si pt ca aia care v-au minat la orase au stiut ce fac pt ca v-au cunoscut "valoarea" vostra umana si mareata constiinta nationala de care dati dovada fac asta cu voi:


>> Se ştie că Ungaria are un interes major pentru ca România să nu intre nici în anul 2013 în spaţiul Schengen şi acţionează în această direcţie, cu sprijinul Olandei, Finlandei şi Germaniei. Ca urmare, românii get-beget acceptă acordarea, cu multă generozitate şi în mod gratuit, a cetăţeniei şi paşaportului din partea Ungariei, fără să cunoască limba ungară, Constituţia şi imnul, istoria şi geografia acestei ţări. Pe cale de consecinţă, românii care obţin şi cetăţenia Ungariei se pot angaja uşor în toate ţările Uniunii Europene, fără niciun fel de restricţii. Mai nou, pensionarii români get-beget care cer şi obţin cetăţenia ungară beneficiază de pensie din partea Ungariei, pensie care este de două, trei ori mai mare decât pensia din România, la care sunt obligaţi să renunţe. Pe surse, s-a aflat că sunt peste 2,5 milioane de cetăţeni români care au obţinut dubla cetăţenie în Ungaria.
Zilnic se duc în Ungaria mii de români, în cele 920 de localităţi,
pentru a dobândi cetăţenia acestei ţări şi paşaportul unguresc.
Acţiunea diabolică de acordare a cetăţeniei ungare pentru românii
get-beget constituie un precedent foarte periculos pentru Uniunea
Europeană, dar pentru Guvernul Ungariei este prioritatea numărul unu.
Până în toamna anului 2014 se acţionează pentru acordarea cetăţeniei
ungare pentru cel puţin încă două milioane de români. Apoi, Ungaria va
solicita organismelor europene de la Bruxelles să constate, pe bază de
acte de identitate şi paşapoarte, că în Ardeal sunt 4-5 milioane de
cetăţeni unguri. Apoi, cer autonomia teritorială a acestei provincii
istorice româneşti, prin aplicarea principiului autodeterminării
popoarelor.
>>> Aşa-zisul război al steagurilor, din luna februarie a.c., declanşat de Guvernul de la Budapesta, face parte din programul Ungariei de internaţionalizare a problemei....

Anonim spunea...

cind propaganda vestului incepe sa faca asa ceva prezentind un popor ca ciumat zilele statului respectiv sint numarate.
voi taranii capete seci prin definitie nu stiti asta!

http://stirileprotv.ro/stiri/international/oficialii-britanici-se-tem-de-imigrantii-romani-va-fi-un-dezastru-vor-aduce-cu-ei-boli-mortale.html

dan spunea...

gheorghe - esti prost
te-a spalat pe creier ponta

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...