duminică, 14 noiembrie 2010

Oranjgutanii contra-atacă




Înţeleg că pe piaţa media au loc mişcări de trupe. Pe undeva, e de înţeles. Călcaţi zdravăn pe coadă, mai ales de Antene,  oranjgutanii contra-atacă. Au văzut că nu pot face faţă cu televiziuni de garsonieră, şi atunci au schimbat foaia. Au făcut rost de bani(nu degeaba întreba Badea din ce bani sunt plătiţi ăia de labe unu şi de la EvZ!), şi acum încep să recruteze oameni. Dacă ştirea se confirmă, Păuneştii le-au luat un om de bază celor de la Intact, pe "papa" Oancea. Nu ştiu dacă acesta va pleca şi cu ceva jurnalişti de acolo, dar poţi să ştii?


Nasul cică pleacă de labe unu la o televiziune "generalistă" a firmei de cablu RCS-RDS. Au vopsit-o şi pe asta în portocaliu! Şi nici n-a început să emită! TVR oricum este a lor, şi arată mai mizerabil ca oricând. Radioul public e tot moşie portocalie.


Madam Pippi şi-a început campania aia cu România curată cu atacuri la adresa PSD. Evident, ce dracu, doar nu-şi schimba miss Piggy bunele obiceiuri!


Se construieşte un monstruos aparat de propagandă portocalie, cu bani publici, cu bani privaţi obţinuţi din contracte publice şi, evident, din bani negri. Este monstruos pentru că are aparenţa pluralismului, a diversităţii. De fapt, vom ajunge ca oriunde deschidem televizorul, vorbesc de canale generaliste şi de ştiri, dar şi de presa scrisă, să dăm doar de opiniile portocaliiilor.


După câtă aroganţă, tupeu şi agresivitate dau dovadă reprezentanţii PDL la diversele tocşoaie, care au ajuns să se certe în parte cu moderatorii, să-i atace la persoană, să-i acuze, să-i intimideze, tare mă tem că ăştia nu se vor da duşi de la putere. Vor investi cât e nevoie pentru a prosti suficient de mulţi români, care să-i voteze şi în 2012. De restul se ocupă serviciile atât de dragi lui traian băsescu, şi Încrucişătorul însuşi, care are privilegiul de a numi pe cine vrea muşchii lui premier.


Cât îi ia mămăligii să explodeze? În totalitarism i-au fost necesari vreo 45 de ani. În democraţie? Mă gândesc că o veşnicie. Asta e: ne-am luat-o în freză!

2 comentarii:

cristi spunea...

În totalitarism a durat doar vreo 10 ani, pentru că situaţia cu adevărat grea care să afecteze marea majoritate a populimii a început prin 1980. Acum greutăţile au început la începutul lui 2009, când a început Boc să taie. Cred că exageraţi puterea televiziunii; n-am auzit pe nimeni să zică "am votat cu Băsescu şi DA în 2004, dar acum nu mai vreau să aud de portocalii pentru că m-am uitat la Antena 3". Toţi pe care îi ştiu că s-au răzgândit după 2004 (inclusiv eu) au făcut-o din motive care nu au nici o legătură cu tv sau presa: războiul cu Tăriceanu, corupţia, minciunile evidente, aberaţiile economice. Nici o propagandă generalizată pe stil ceauşist nu-i mai salvează acum, dimpotrivă: tot mai mulţi o să îşi pună întrebarea lui Badea.

Lilick Auftakt spunea...

Eu am inteles ca Oancea si alti jurnalisti de la Intact se duc tocmai ca sa elibereze B1 de spiritul portocaliu. Iar televiziunea RCS/RDS e a Duduii. Putem renunta la contractele cu firma, nicio problema.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...