luni, 15 noiembrie 2010

Cine se mai poate opune super-bogaţilor?



Poate unii se vor simţi băşicaţi de desen, de trimiterea la Piaţa Tian Anmen. Dar lucrurile chiar aşa stau. Citiţi aici o poziţie a cuiva care cunoaşte direct fenomenul cumpărării democraţiei, ca orice marfă, în SUA. Fenomen care se globalizează, şi de care vom tot auzi. Oricum, la capitolul ăsta noi suntem deschizători de drumuri. Nu vă bucuraţi, nu e de bine!

Un comentariu:

Karakas spunea...

Am scris si eu de asta pe blogul lui AN, da' am fost luat la bobirnace de ai nostri neo-liberali.

Articolul asta arata clar ca sistemul e blocat. Super-bogatii (fie ei republicani sau democrati), au dat mina cu politicienii de-acursul a citeva decenii si au creat legi care sa le permita sa ia cit mai mult din tortul bunastarii. Acum, cind motorul s-a blocat, desi au muncti de bani, tot ei asteapta ca statul sa porneasca motorul economiei. Nu merge. Acest sustem nu merge. Ar trebui ca statul sa ii oblige sa investeasca, si sa creeze joburi. Plus ca e o problema cu filozofia asta ca banii nu au tara. Totusi, nu poti crea profit doar in China, trebuie sa te gindesti si la ai tai in tara.

Problema este ca si sietmul politic e frinat acum de republicanii majoritari in Parlamentul lor. Vor sa prelungeasca perioada de gratie pentru eliminarea de taxe de pe vremea lui Bush, ceea ce va mari considerabil datoria SUA.

Urmaream ieri pe CNN programul cu Fareed Zakaria (GPS). Ii lua un interviu lui George Shultz, Secretar de Stat in Administratia Reagn, si multi ani dupa la Bechtel. Aceiasi retorica fara sens despre nevoia ca nimeni sa nu se atinga de taxele bogatilor. Daca vrei sa vedeti emisiunea:

http://www.cnn.com/video/#/video/podcasts/fareedzakaria/site/2010/11/14/gps.podcast.11.14.cnn

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...