joi, 26 februarie 2009

La ce ar fi fost bun Loganul de 70.000 de euro
Acum s-a dezlănţuit în deontologica noastră presă un nou scandal: de ce poliţia nu l-a găjbit pe Serghei Gribenco, alt suspect în crimele de la Braşov, de vreme ce i-a dat două amenzi de circulaţie? Răspunsul este simplu: pentru că populismul lor greţos a lăsat Poliţia fără Loganul de 70.000 de euro. Dacă nu ar fi fost ocupaţi să-l pupe în cur pe Marele Cârmaci, ar fi mers la sursă şi ar fi întrebat CU CE erau echipate Loganurile alea. Şi ar fi aflat că dispuneau de echipamente speciale, care accesau baze de date, cu amprente şi cu infractori aflaţi în urmărire. Că nu trebuie nimeni să ţină minte moacele infractorilor căutaţi.
Dacă în momentul în care îi dădeau amendă poliţiştii ăia întrebau, codat, o bază de date: "ăsta mai are amenzi neplătite? E dat în urmărire? Maşina aia are o problemă?" alta ar fi fost situaţia. Mai e ceva: printre echipamente se află şi o cameră specială, care scanează numerele de înmatriculare, pentru a depista maşinile furate aflate în trafic, spre exemplu.
Nu spun că poliţiştii români sunt o culme a cinstei, onoarei şi profesionalismului. Dar nu pot să cred că printre ei nu sunt şi oameni care chiar au chef de muncă, sunt cinstiţi şi demni. Ei meritau aceste echipamente, şi sigur le-ar fi folosit. Aşa, sunt înjuraţi toţi la grămadă, şi nimeni nu e vinovat...

2 comentarii:

Dan Selaru spunea...

Scuza-ma dar pot sa-ti spun ca toate dotarile enumerate nu fac mai mult de 5000-8000 de euro. Nu 70000 de mii. Am participat la implementarea, reala, pe vandut nu pe cercetare la un proiect de gasit nr de masini, pret pe canal software 3000USD, camera 1500 euro, calculatorul 1000 Euro, legatura se facea prin STS, o baza de date cu toate palavrele necesare era un rahat. Sa zicem 1000000 implementarea, la 6000 de masini 166/masina. Sa fim seriosi se furau cifre enorme. O masina care ajungea cu de toate pe ea in America si ajungea la 240km/ora facea 30000 de dolari. Nu Logan.

Constantin Gheorghe spunea...

Dane, Loganul de 70.000 de euro NU era dotat cu ce spuneam eu în articol. Erau nişte autolaboratoare criminalistice, foarte puţine. Restul e cum spui tu, pe la 30.000 de euro. Ştiu de la cineva din firma care s-a ocupat de proiectarea lor. De altminteri, acum băieţii care au câştigat licitaţia se roagă la Dumnezeu s-o anuleze cine o putea! La 4,3 lei euro aduc bani de acasă!
Eu am exagerat puţin, Loganul de 70.000 de euro fiind o temă populistă, care anulează un sistem necesar. Despre asta e vorba.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...